1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SOLVED Fushcai Converter detected, can take screenshots, but not found by Hyperion

Discussion in 'Software Support' started by RedStep, 25 May 2016.

  1. RedStep

    RedStep New Member

    Messages:
    17
    Hardware:
    RPi2, RPi3
    I finally got Hyperion running with a WS2801 string. The problem I'm having now is that I can use the internal framegrabber, but V4L2 crashes every time. Some details:

    - I'm running OpenElec 6 and the lights work perfectly when grabbing from the Pi
    - I have a Fushcai converter attached to an HDMI2AV box attached to my receiver's HDMI Out
    - I can see the grabber in PuTTY. it shows the Fushcai on /dev/video0
    - I can take screenshots through SSH, they look fine
    - When I boot, Hyperion errors out every time with "V4L2GRABBER ERROR: Cannot identify '/dev/video0' ERROR 2, No such file or directory"

    Any help is appreciated. Thank you!

    Log:


    Config:
     
  2. Rick164

    Rick164 Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    190
    Hardware:
    RPi2, +Arduino, +AtmoOrb
    Could you do the following in an SSH session:

    - Reconnect the Fushicai (UTV007?) device.
    - Execute this command and post output:

    Code:
    lsusb
    
    - Execute this command and post output:

    Code:
    ls -lh /dev/
    
    - Now when it disappears randomly and not just on Hyperion startup it could mean it has an power issue, try connecting the USB grabber to an powered USB hub instead of directly to RPi.
    Also Hyperion will try to do a higher frame rate pushing the device a bit more than just the screenshot so that uses a bit more power.
     
    Last edited: 25 May 2016
  3. RedStep

    RedStep New Member

    Messages:
    17
    Hardware:
    RPi2, RPi3
    Thank you. I have the Fushicai USBTV007 plugged into a powered USB 3.0 hub.

    Here's lsusb:

    Bus 001 Device 005: ID 0603:0002 Novatek Microelectronics Corp.
    Bus 001 Device 006: ID 1b71:3002 Fushicai USBTV007 Video Grabber [EasyCAP]
    Bus 001 Device 004: ID 2109:2811
    Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp. SMSC9512/9514 Fast Ethernet Adapter
    Bus 001 Device 002: ID 0424:9514 Standard Microsystems Corp. SMC9514 Hub
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

    And ls -lh /dev/

    /dev/:
    autofs nbd8 tty16 tty54
    block nbd9 tty17 tty55
    btrfs-control net tty18 tty56
    bus network_latency tty19 tty57
    char network_throughput tty2 tty58
    console null tty20 tty59
    cpu_dma_latency ppp tty21 tty6
    disk ptmx tty22 tty60
    fb0 pts tty23 tty61
    fd ram0 tty24 tty62
    full ram1 tty25 tty63
    fuse ram10 tty26 tty7
    gpiomem ram11 tty27 tty8
    hidraw0 ram12 tty28 tty9
    hidraw1 ram13 tty29 ttyAMA0
    hwrng ram14 tty3 uhid
    initctl ram15 tty30 uinput
    input ram2 tty31 urandom
    kmsg ram3 tty32 usb
    log ram4 tty33 vc-cma
    loop-control ram5 tty34 vc-mem
    loop0 ram6 tty35 vchiq
    mem ram7 tty36 vcio
    memory_bandwidth ram8 tty37 vcs
    mmcblk0 ram9 tty38 vcs1
    mmcblk0p1 random tty39 vcs2
    mmcblk0p2 shm tty4 vcs3
    mqueue snd tty40 vcs4
    nbd0 spidev0.0 tty41 vcs5
    nbd1 spidev0.1 tty42 vcs6
    nbd10 stderr tty43 vcsa
    nbd11 stdin tty44 vcsa1
    nbd12 stdout tty45 vcsa2
    nbd13 tty tty46 vcsa3
    nbd14 tty0 tty47 vcsa4
    nbd15 tty1 tty48 vcsa5
    nbd2 tty10 tty49 vcsa6
    nbd3 tty11 tty5 vcsm
    nbd4 tty12 tty50 video0
    nbd5 tty13 tty51 zero
    nbd6 tty14 tty52
    nbd7 tty15 tty53

    What's interesting is that I played around with it a little bit after I posted and I can run:

    LD_LIBRARY_PATH=/storage/hyperion/bin /storage/hyperion/bin/hyperiond /storage/.config/hyperion.config.json --crop-top 0 --crop-left 0 --crop-bottom 0 --crop-right 0 --size-decimator 8 --frame-decimator 2

    via SSH and it comes on and captures video from USB. It flashes black/white about every 30 seconds, but I'm not sure if that's a software issue or with the HDMI2AV. When I switch back to Kodi via USB capture, it's lower resolution and doesn't flash. I assume that's a hardware issue, I already ordered a new HDMI2AV.
     
    • Like Like x 1
  4. Rick164

    Rick164 Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    190
    Hardware:
    RPi2, +Arduino, +AtmoOrb
    Could you comment out the following like so in the config:

    Code:
        /// FRAME GRABBER CONFIG
        /// "framegrabber" :
        /// {
        ///     "width" : 64,
        ///     "height" : 64,
       ///     "frequency_Hz" : 10.0,
       ///     "priority" : 910
       /// },
    
    And start it again with:

    Code:
    LD_LIBRARY_PATH=/storage/hyperion/bin /storage/hyperion/bin/hyperiond /storage/.config/hyperion.config.json --crop-top 0 --crop-left 0 --crop-bottom 0 --crop-right 0 --size-decimator 8 --frame-decimator 2
    
    It's most likely the framegrabber interfering and you probably won't need that :)
     
    Last edited: 25 May 2016
  5. RedStep

    RedStep New Member

    Messages:
    17
    Hardware:
    RPi2, RPi3
    Sure thing - I removed the Framegrabber from the Config (I had it removed in Hypercon so I just regenerated the config):


    Which gave the same error on boot:


    Running the command manually seems to work, however:

    Code:
    OpenELEC:~ # LD_LIBRARY_PATH=/storage/hyperion/bin /storage/hyperion/bin/hyperio
    nd /storage/.config/hyperion.config.json --crop-top 0 --crop-left 0 --crop-botto
    m 0 --crop-right 0 --size-decimator 8 --frame-decimator 2
    Hyperion Ambilight Deamon
            Version   : V1.02.0 (brindosch-f4162eb/2d45d51-1462453507
            Build Time: May  5 2016 06:07:47
    INFO: Selected configuration file: /storage/.config/hyperion.config.json
    HYPERION INFO: ColorTransform 'default' => [0; 115]
    HYPERION INFO: ColorCorrection 'default' => [0; 115]
    HYPERION INFO: ColorAdjustment 'default' => [0; 115]
    LEDDEVICE INFO: configuration:
    {
            "colorOrder" : "rbg",
            "name" : "MyHyperionConfig",
            "output" : "/dev/spidev0.0",
            "rate" : 250000,
            "type" : "ws2801"
    }
    
    INFO: Creating linear smoothing
    HYPERION (CS) INFO: Created linear-smoothing(interval_ms=50;settlingTime_ms=100;updateDelay=0
    EFFECTENGINE ERROR: Effect directory can not be loaded: /opt/hyperion/effects
    EFFECTENGINE INFO: Initializing Python interpreter
    INFO: Hyperion started and initialised
    INFO: Boot sequence 'Full color mood blobs' EFFECTENGINE INFO: run effect Full color mood blobs on channel 0
    BLACKBORDER INFO: threshold set to 0.01 (3)
    BLACKBORDER INFO: mode:default
    started
    V4L2GRABBER INFO: width=720 height=480
    V4L2GRABBER INFO: pixel format=YUYV
    BLACKBORDER INFO: threshold set to 0.01 (3)
    BLACKBORDER INFO: mode:default
    V4L2GRABBER INFO: signal threshold set to: {0,0,0}
    QObject::connect: Cannot connect V4L2Wrapper::emitImage(int, const Image<ColorRgb>&, const int) to (null)::sendImageToProtoSlaves(int, const Image<ColorRgb>&, const int)
    V4L2GRABBER INFO: started
    INFO: V4L2 grabber created and started
    BORDER SWITCH REQUIRED!!
    CURRENT BORDER TYPE: unknown=0 hor.size=0 vert.size=0
    V4L2GRABBER INFO: stopped
    EFFECTENGINE INFO: effect finished
    V4L2GRABBER INFO: started
    V4L2GRABBER INFO: Signal lost
    V4L2GRABBER INFO: Signal detected
    
    Once that runs it's working well with another input (Roku), just with periodic flashes. Thanks again, I really appreciate the help getting this running.
     
  6. Rick164

    Rick164 Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    190
    Hardware:
    RPi2, +Arduino, +AtmoOrb
    What might be happening is that the capture device isn't ready on boot but shortly after, when you run this command does it start correctly:

    Code:
    killall hyperiond
    service hyperion start
    
    The periodic flashes could mean there's some local interference (cable) or like you said a defective HDM2AV converter :) , do recall the short white flashes but since you removed the framegrabber from the config that can no longer be the cause.
    Does it happen on fixed intervals corresponding with log entries like below?

    Code:
    V4L2GRABBER INFO: Signal lost
    V4L2GRABBER INFO: Signal detected
    
     
  7. RedStep

    RedStep New Member

    Messages:
    17
    Hardware:
    RPi2, RPi3
    That's what I was thinking - Hyperion is initializing before the USBTV can, but I don't know if you can rearrange "boot order" on OpenElec like you could in Windows or another OS.

    Nope, no log entries for the flashes. If I switch devices it shows up immediately, nothing for those. I should have the new HDMI2AV this afternoon, I'll swap it out and give it a test. Just having it working is great, if I have to initialize manually that is annoyance but I can live with it. I'll post once I test that out, thanks for your help!
     
  8. Rick164

    Rick164 Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    190
    Hardware:
    RPi2, +Arduino, +AtmoOrb
    Not an expert on linux init scripts especially since per distribution they can change but would add it as a cronjob instead like so:

    Code:
    crontab -e
    
    Text editor (Nano) will show up, add the follow line at the end and press F2 to save.

    Code:
    @reboot sleep 30 && LD_LIBRARY_PATH=/storage/hyperion/bin /storage/hyperion/bin/hyperiond /storage/.config/hyperion.config.json
    
    sleep 30 being a 30 second delay :) , can skip the extra parameters (crop etc..) if you want as those should be in the config already.
     
  9. RedStep

    RedStep New Member

    Messages:
    17
    Hardware:
    RPi2, RPi3
    Adding a Cronjob didn't seem to work (the log just shows the same crash) but I replaced the HDMI2AV which solved the flashing. I'm going to keep trying to figure it out, but at least now I can manually activate it and it works perfectly. Another target is the black bar detection, which doesn't seem to be working with the black bars on content from the HDMI2AV (when I take a screenshot, they show as grey-ish, which may be causing it. I set a config with a manual 2.35:1 crop, which I'll switch out when watching a movie for now.

    Thanks again for your help, this is a great system and I'm really glad to have it up and running.
     
  10. shawnleo001

    shawnleo001 New Member

    Messages:
    13
    Hardware:
    RPi2, RPi3, +Arduino
    I have two V4L2 video grabbers bought from the same store. The first one I got works fine. The second one I got does all weird things but work. Also the HDMI2AV converters I got have the same issue. Maybe try using another grabber? I know it's frustrating but hey, that's the fun part, right? :)
     
  11. Rick164

    Rick164 Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    190
    Hardware:
    RPi2, +Arduino, +AtmoOrb
    Can you change the cronjob text to this instead and maybe increase the delay to 60s:

    Code:
    @reboot sleep 60 && service hyperion start
    
     
  12. Brindosch

    Brindosch Active Member

    Messages:
    678
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +nodeMCU/ESP8266
    cronjob under openelec possible (ro)(?) (a question i never tried to answer myself :D)
     
  13. Rick164

    Rick164 Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    190
    Hardware:
    RPi2, +Arduino, +AtmoOrb
    Yep OpenElec has the paths coded to the storage like so :) :

    /storage/.cache/cron/crontabs
     
  14. RedStep

    RedStep New Member

    Messages:
    17
    Hardware:
    RPi2, RPi3
    Quick update - for some reason the cron job just isn't taking so I've gotten in the habit of manually starting the process after I boot up the Pi. Works like a charm for now, but I'm going to keep playing with it. Thanks for your help!
     
    • Like Like x 1
  15. Brindosch

    Brindosch Active Member

    Messages:
    678
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +nodeMCU/ESP8266
    Hm, this strange openelec stuff.
     
  16. shawnleo001

    shawnleo001 New Member

    Messages:
    13
    Hardware:
    RPi2, RPi3, +Arduino
    Great to hear this. Could you tell me what HDMI2AV device you are using? Thanks!
     
  17. RedStep

    RedStep New Member

    Messages:
    17
    Hardware:
    RPi2, RPi3
    Last edited: 30 May 2016
    • Like Like x 1
  18. shawnleo001

    shawnleo001 New Member

    Messages:
    13
    Hardware:
    RPi2, RPi3, +Arduino
  19. Doc.Ex

    Doc.Ex Member

    Messages:
    73
    Hardware:
    RPi2, +PhilipsHue
    Hi,
    yesterday I got my new Fushicai grabber, since my stk1160 produces flickering when used with the latest hyperion and Openelec.
    Thats why I still use the old version of .bismarck, which still runs fine. But I want to use the new features of Hyperion so I got a new grabber.
    I plugged it in and Openelec recognised it. I can take screenshots, launch effects etc but there is no output from the grabber to the LEDs when I start hyperion. I also tried launching it manually. The process is running but there is no output to the leds from the grabber.

    Edit: Further testing showed: The fault is the latest Beta. It works using the stable version, however I also have a blue flicker from time to time. This does not happen with the old hyperion version that works with .bismarcks switcher script.

    Edit2: Might be a hardware problem afterall. The flickering started with the old hyperion as well.
    Since there is no flickering when using the internal framegrabber i am guessing the power supply is working properly.
    I flickers with both the stk1160 and the usbtv007, so usb grabber seems not to be the problem. I tested another generic hdmi2av converter that I replaced a while ago because of some flickering issues but the problem remains. I guess the only two options are: the second hdmi2av converter is broken (only lasted about half a year?) or my hdmi splitter is broken, although the output to the tv is perfectly fine. Another option could be cables, but I dont see what could be wrong with them. All decent amazon basic cables and I never had a problem with them. Did anyone of you have a similar problem?

    Btw @admins: since this kinda shifted off topic and into a hardware problem, maybe this belongs into the hardware support section. Feel free to push it over or tell me and I open a new thread


    My Config:
    Code:
    // Automatically generated configuration file for Hyperion ambilight daemon
    // Notice: All values are explained with comments at our wiki: wiki.hyperion-project.org (config area)
    // Generated by: HyperCon (The Hyperion deamon configuration file builder)
    // Created with HyperCon V1.02.4 (21.05.2016)
    
    {
        /// DEVICE CONFIGURATION
        "device" :
        {
            "name"       : "MyHyperionConfig",
            "type"       : "lpd8806",
            "output"     : "/dev/spidev0.0",
            "rate"     : 1000000,
            "colorOrder" : "brg"
        },
    
        /// COLOR CALIBRATION CONFIG
        "color" :
        {
            "channelAdjustment" :
            [
                {
                    "id"   : "default",
                    "leds" : "*",
                    "pureRed" :
                    {
                        "redChannel"        : 255,
                        "greenChannel"        : 12,
                        "blueChannel"        : 0
                    },
                    "pureGreen" :
                    {
                        "redChannel"        : 100,
                        "greenChannel"        : 130,
                        "blueChannel"        : 0
                    },
                    "pureBlue" :
                    {
                        "redChannel"        : 20,
                        "greenChannel"        : 20,
                        "blueChannel"        : 100
                    }
                }
            ],
            "temperature" :
            [
                {
                    "id"   : "default",
                    "leds" : "*",
                    "correctionValues" :
                    {
                        "red"     : 255,
                        "green"    : 255,
                        "blue"     : 255
                    }
                }
            ],
            "transform" :
            [
                {
                    "id"   : "default",
                    "leds" : "*",
                    "hsl" :
                    {
                        "saturationGain"    : 1.0000,
                        "luminanceGain"        : 1.0000
                    },
                    "red" :
                    {
                        "threshold"     : 0.0000,
                        "gamma"         : 2.2000
                    },
                    "green" :
                    {
                        "threshold"     : 0.0000,
                        "gamma"         : 1.8000
                    },
                    "blue" :
                    {
                        "threshold"     : 0.0000,
                        "gamma"         : 1.8000
                    }
                }
            ],
        /// SMOOTHING CONFIG
            "smoothing" :
            {
                "type"            : "linear",
                "time_ms"         : 50,
                "updateFrequency" : 60.0000,
                "updateDelay"     : 0
            }
        },
    
        /// V4L2 GRABBER CONFIG
        "grabber-v4l2" :
        {
            "device" : "/dev/video0",
            "input" : 0,
            "standard" : "NTSC",
            "width" : 720,
            "height" : 480,
            "frameDecimation" : 1,
            "sizeDecimation" : 1,
            "priority" : 900,
            "mode" : "2D",
            "cropLeft" : 12,
            "cropRight" : 16,
            "cropTop" : 6,
            "cropBottom" : 6,
            "redSignalThreshold" : 0.0,
            "greenSignalThreshold" : 0.0,
            "blueSignalThreshold" : 0.0
        },
    
        /// BLACKBORDER CONFIG
        "blackborderdetector" :
        {
            "enable" : true,
            "threshold" : 0.11,
            "unknownFrameCnt" : 600,
            "borderFrameCnt" : 50,
            "maxInconsistentCnt" : 10,
            "blurRemoveCnt" : 1,
            "mode" : "default"
        },
    
        /// BOOTEFFECT CONFIG
        "bootsequence" :
        {
            "color" : [0,0,0],
            "effect" : "",
            "duration_ms" : 3000,
            "priority" : 700
        },
    
        /// JSON SERVER CONFIG
        "jsonServer" :
        {
            "port" : 19444
        },
    
        /// PROTO SERVER CONFIG
        "protoServer" :
        {
            "port" : 19445
        },
    
        /// EFFECT PATH
        "effects" :
        {
            "paths" :
            [
                "/storage/hyperion/effects",
                "/opt/hyperion/effects"
            ]
        },
    
        /// NO FRAME GRABBER CONFIG
        /// NO KODI CHECK CONFIG
        /// NO BOBLIGHT SERVER CONFIG
        /// NO JSON/PROTO FORWARD CONFIG
    
        /// LED CONFIGURATION
        "leds" :
        [
            {
                "index" : 0,
                "hscan" : { "minimum" : 0.6114, "maximum" : 0.6386 },
                "vscan" : { "minimum" : 0.9700, "maximum" : 1.0000 }
            },
            {
                "index" : 1,
                "hscan" : { "minimum" : 0.6341, "maximum" : 0.6614 },
                "vscan" : { "minimum" : 0.9700, "maximum" : 1.0000 }
            },
            {
                "index" : 2,
                "hscan" : { "minimum" : 0.6568, "maximum" : 0.6841 },
                "vscan" : { "minimum" : 0.9700, "maximum" : 1.0000 }
            },
    
           ...
    
            {
                "index" : 135,
                "hscan" : { "minimum" : 0.5886, "maximum" : 0.6159 },
                "vscan" : { "minimum" : 0.9700, "maximum" : 1.0000 }
            }
        ],
    
        "endOfJson" : "endOfJson"
    }
    
    Log when started by HyperCon:
    Code:
    ssh out:     /storage/.config/autostart.sh > /dev/null 2>&1 &
    ssh out:     cat /storage/logfiles/hyperion.log
    ssh in:     Hyperion Ambilight Deamon (977)
    ssh in:         Version   : Beta (brindosch-9c9c913/ac43304-1464645511
    ssh in:         Build Time: May 31 2016 00:23:41
    ssh in:     INFO: Selected configuration file: /storage/.config/hyperion.config.json
    ssh in:     HYPERION INFO: ColorTransform 'default' => [0; 135]
    ssh in:     HYPERION INFO: ColorCorrection 'default' => [0; 135]
    ssh in:     HYPERION INFO: ColorAdjustment 'default' => [0; 135]
    ssh in:     LEDDEVICE INFO: configuration:
    ssh in:     {
    ssh in:         "colorOrder" : "brg",
    ssh in:         "name" : "MyHyperionConfig",
    ssh in:         "output" : "/dev/spidev0.0",
    ssh in:         "rate" : 1000000,
    ssh in:         "type" : "lpd8806"
    ssh in:     }
    ssh in:     INFO: Creating linear smoothing
    ssh in:     HYPERION (CS) INFO: Created linear-smoothing(interval_ms=16;settlingTime_ms=50;updateDelay=0
    ssh in:     EFFECTENGINE INFO: 26 effects loaded from directory /storage/hyperion/effects
    ssh in:     EFFECTENGINE INFO: Initializing Python interpreter
    ssh in:     INFO: Hyperion started and initialised
    ssh in:     INFO: Json server created and started on port 19444
    ssh in:     INFO: Proto server created and started on port 19445
    ssh in:     V4L2GRABBER INFO: width=720 height=480
    ssh in:     V4L2GRABBER INFO: pixel format=YUYV
    ssh in:     BLACKBORDER INFO: threshold set to 0.11 (29)
    ssh in:     BLACKBORDER INFO: mode:default
    ssh in:     V4L2GRABBER INFO: signal threshold set to: {0,0,0}
    ssh in:     QObject::connect: Cannot connect V4L2Wrapper::emitImage(int, const Image<ColorRgb>&, const int) to (null)::sendImageToProtoSlaves(int, const Image<ColorRgb>&, const int)
    ssh in:     V4L2GRABBER INFO: started
    ssh in:     INFO: V4L2 grabber created and started
    ssh in:     BORDER SWITCH REQUIRED!!
    ssh in:     CURRENT BORDER TYPE: unknown=0 hor.size=0 vert.size=0
    lsusb:
    Code:
    OpenELEC:~/.config # lsusb
    Bus 001 Device 006: ID 20a0:0001 Clay Logic
    Bus 001 Device 007: ID 1b71:3002 Fushicai USBTV007 Video Grabber [EasyCAP]
    Bus 001 Device 004: ID 2109:2812
    Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp. SMSC9512/9514 Fast Ethernet Adapter
    Bus 001 Device 002: ID 0424:9514 Standard Microsystems Corp. SMC9514 Hub
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    ls -lh /dev/:
    Code:
    OpenELEC:~/.config # ls -lh /dev/
    total 0
    crw-------    1 root     root       10, 235 Jan  1  1970 autofs
    drwxr-xr-x    2 root     root         760 Jan  1  1970 block
    crw-------    1 root     root       10, 234 Jan  1  1970 btrfs-control
    drwxr-xr-x    3 root     root          60 Jan  1  1970 bus
    drwxr-xr-x    2 root     root        2.4K Jun  5 20:50 char
    crw-------    1 root     root        5,   1 Jan  1  1970 console
    crw-------    1 root     root       10,  63 Jan  1  1970 cpu_dma_latency
    drwxr-xr-x    5 root     root         100 Jan  1  1970 disk
    crw-rw----    1 root     video      29,   0 Jan  1  1970 fb0
    lrwxrwxrwx    1 root     root          13 Jan  1  1970 fd -> /proc/self/fd
    crw-rw-rw-    1 root     root        1,   7 Jan  1  1970 full
    crw-rw-rw-    1 root     root       10, 229 Jan  1  1970 fuse
    crw-------    1 root     root      244,   0 Jan  1  1970 gpiomem
    crw-------    1 root     root      247,   0 Jan  1  1970 hidraw0
    crw-------    1 root     root       10, 183 Jan  1  1970 hwrng
    lrwxrwxrwx    1 root     root          25 Jan  1  1970 initctl -> /run/systemd/initctl/fifo
    drwxr-xr-x    4 root     root         140 Jan  1  1970 input
    crw-r--r--    1 root     root        1,  11 Jan  1  1970 kmsg
    crw-------    1 root     root      245,   0 Jan  1  1970 lirc0
    lrwxrwxrwx    1 root     root          28 Jan  1  1970 log -> /run/systemd/journal/dev-log
    crw-rw----    1 root     disk       10, 237 Jan  1  1970 loop-control
    brw-rw----    1 root     disk        7,   0 Jan  1  1970 loop0
    crw-r-----    1 root     kmem        1,   1 Jan  1  1970 mem
    crw-------    1 root     root       10,  60 Jan  1  1970 memory_bandwidth
    brw-rw----    1 root     disk      179,   0 Jan  1  1970 mmcblk0
    brw-rw----    1 root     disk      179,   1 Jan  1  1970 mmcblk0p1
    brw-rw----    1 root     disk      179,   2 Jan  1  1970 mmcblk0p2
    drwxrwxrwt    2 root     root          40 Jan  1  1970 mqueue
    brw-rw----    1 root     disk       43,   0 Jan  1  1970 nbd0
    brw-rw----    1 root     disk       43,   1 Jan  1  1970 nbd1
    brw-rw----    1 root     disk       43,  10 Jan  1  1970 nbd10
    brw-rw----    1 root     disk       43,  11 Jan  1  1970 nbd11
    brw-rw----    1 root     disk       43,  12 Jan  1  1970 nbd12
    brw-rw----    1 root     disk       43,  13 Jan  1  1970 nbd13
    brw-rw----    1 root     disk       43,  14 Jan  1  1970 nbd14
    brw-rw----    1 root     disk       43,  15 Jan  1  1970 nbd15
    brw-rw----    1 root     disk       43,   2 Jan  1  1970 nbd2
    brw-rw----    1 root     disk       43,   3 Jan  1  1970 nbd3
    brw-rw----    1 root     disk       43,   4 Jan  1  1970 nbd4
    brw-rw----    1 root     disk       43,   5 Jan  1  1970 nbd5
    brw-rw----    1 root     disk       43,   6 Jan  1  1970 nbd6
    brw-rw----    1 root     disk       43,   7 Jan  1  1970 nbd7
    brw-rw----    1 root     disk       43,   8 Jan  1  1970 nbd8
    brw-rw----    1 root     disk       43,   9 Jan  1  1970 nbd9
    drwxr-xr-x    2 root     root          60 Jan  1  1970 net
    crw-------    1 root     root       10,  62 Jan  1  1970 network_latency
    crw-------    1 root     root       10,  61 Jan  1  1970 network_throughput
    crw-rw-rw-    1 root     root        1,   3 Jan  1  1970 null
    crw-------    1 root     root      108,   0 Jan  1  1970 ppp
    crw-rw-rw-    1 root     tty         5,   2 Jun  5 21:17 ptmx
    drwxr-xr-x    2 root     root           0 Jan  1  1970 pts
    brw-rw----    1 root     disk        1,   0 Jan  1  1970 ram0
    brw-rw----    1 root     disk        1,   1 Jan  1  1970 ram1
    brw-rw----    1 root     disk        1,  10 Jan  1  1970 ram10
    brw-rw----    1 root     disk        1,  11 Jan  1  1970 ram11
    brw-rw----    1 root     disk        1,  12 Jan  1  1970 ram12
    brw-rw----    1 root     disk        1,  13 Jan  1  1970 ram13
    brw-rw----    1 root     disk        1,  14 Jan  1  1970 ram14
    brw-rw----    1 root     disk        1,  15 Jan  1  1970 ram15
    brw-rw----    1 root     disk        1,   2 Jan  1  1970 ram2
    brw-rw----    1 root     disk        1,   3 Jan  1  1970 ram3
    brw-rw----    1 root     disk        1,   4 Jan  1  1970 ram4
    brw-rw----    1 root     disk        1,   5 Jan  1  1970 ram5
    brw-rw----    1 root     disk        1,   6 Jan  1  1970 ram6
    brw-rw----    1 root     disk        1,   7 Jan  1  1970 ram7
    brw-rw----    1 root     disk        1,   8 Jan  1  1970 ram8
    brw-rw----    1 root     disk        1,   9 Jan  1  1970 ram9
    crw-rw-rw-    1 root     root        1,   8 Jan  1  1970 random
    drwxrwxrwt    2 root     root          40 Jan  1  1970 shm
    drwxr-xr-x    3 root     root         120 Jun  5 20:50 snd
    crw-------    1 root     root      153,   0 Jan  1  1970 spidev0.0
    crw-------    1 root     root      153,   1 Jan  1  1970 spidev0.1
    lrwxrwxrwx    1 root     root          15 Jan  1  1970 stderr -> /proc/self/fd/2
    lrwxrwxrwx    1 root     root          15 Jan  1  1970 stdin -> /proc/self/fd/0
    lrwxrwxrwx    1 root     root          15 Jan  1  1970 stdout -> /proc/self/fd/1
    crw-rw-rw-    1 root     tty         5,   0 Jan  1  1970 tty
    crw--w----    1 root     tty         4,   0 Jan  1  1970 tty0
    crw--w----    1 root     tty         4,   1 Jan  1  1970 tty1
    crw--w----    1 root     tty         4,  10 Jan  1  1970 tty10
    crw--w----    1 root     tty         4,  11 Jan  1  1970 tty11
    crw--w----    1 root     tty         4,  12 Jan  1  1970 tty12
    crw--w----    1 root     tty         4,  13 Jan  1  1970 tty13
    crw--w----    1 root     tty         4,  14 Jan  1  1970 tty14
    crw--w----    1 root     tty         4,  15 Jan  1  1970 tty15
    crw--w----    1 root     tty         4,  16 Jan  1  1970 tty16
    crw--w----    1 root     tty         4,  17 Jan  1  1970 tty17
    crw--w----    1 root     tty         4,  18 Jan  1  1970 tty18
    crw--w----    1 root     tty         4,  19 Jan  1  1970 tty19
    crw--w----    1 root     tty         4,   2 Jan  1  1970 tty2
    crw--w----    1 root     tty         4,  20 Jan  1  1970 tty20
    crw--w----    1 root     tty         4,  21 Jan  1  1970 tty21
    crw--w----    1 root     tty         4,  22 Jan  1  1970 tty22
    crw--w----    1 root     tty         4,  23 Jan  1  1970 tty23
    crw--w----    1 root     tty         4,  24 Jan  1  1970 tty24
    crw--w----    1 root     tty         4,  25 Jan  1  1970 tty25
    crw--w----    1 root     tty         4,  26 Jan  1  1970 tty26
    crw--w----    1 root     tty         4,  27 Jan  1  1970 tty27
    crw--w----    1 root     tty         4,  28 Jan  1  1970 tty28
    crw--w----    1 root     tty         4,  29 Jan  1  1970 tty29
    crw--w----    1 root     tty         4,   3 Jan  1  1970 tty3
    crw--w----    1 root     tty         4,  30 Jan  1  1970 tty30
    crw--w----    1 root     tty         4,  31 Jan  1  1970 tty31
    crw--w----    1 root     tty         4,  32 Jan  1  1970 tty32
    crw--w----    1 root     tty         4,  33 Jan  1  1970 tty33
    crw--w----    1 root     tty         4,  34 Jan  1  1970 tty34
    crw--w----    1 root     tty         4,  35 Jan  1  1970 tty35
    crw--w----    1 root     tty         4,  36 Jan  1  1970 tty36
    crw--w----    1 root     tty         4,  37 Jan  1  1970 tty37
    crw--w----    1 root     tty         4,  38 Jan  1  1970 tty38
    crw--w----    1 root     tty         4,  39 Jan  1  1970 tty39
    crw--w----    1 root     tty         4,   4 Jan  1  1970 tty4
    crw--w----    1 root     tty         4,  40 Jan  1  1970 tty40
    crw--w----    1 root     tty         4,  41 Jan  1  1970 tty41
    crw--w----    1 root     tty         4,  42 Jan  1  1970 tty42
    crw--w----    1 root     tty         4,  43 Jan  1  1970 tty43
    crw--w----    1 root     tty         4,  44 Jan  1  1970 tty44
    crw--w----    1 root     tty         4,  45 Jan  1  1970 tty45
    crw--w----    1 root     tty         4,  46 Jan  1  1970 tty46
    crw--w----    1 root     tty         4,  47 Jan  1  1970 tty47
    crw--w----    1 root     tty         4,  48 Jan  1  1970 tty48
    crw--w----    1 root     tty         4,  49 Jan  1  1970 tty49
    crw--w----    1 root     tty         4,   5 Jan  1  1970 tty5
    crw--w----    1 root     tty         4,  50 Jan  1  1970 tty50
    crw--w----    1 root     tty         4,  51 Jan  1  1970 tty51
    crw--w----    1 root     tty         4,  52 Jan  1  1970 tty52
    crw--w----    1 root     tty         4,  53 Jan  1  1970 tty53
    crw--w----    1 root     tty         4,  54 Jan  1  1970 tty54
    crw--w----    1 root     tty         4,  55 Jan  1  1970 tty55
    crw--w----    1 root     tty         4,  56 Jan  1  1970 tty56
    crw--w----    1 root     tty         4,  57 Jan  1  1970 tty57
    crw--w----    1 root     tty         4,  58 Jan  1  1970 tty58
    crw--w----    1 root     tty         4,  59 Jan  1  1970 tty59
    crw--w----    1 root     tty         4,   6 Jan  1  1970 tty6
    crw--w----    1 root     tty         4,  60 Jan  1  1970 tty60
    crw--w----    1 root     tty         4,  61 Jan  1  1970 tty61
    crw--w----    1 root     tty         4,  62 Jan  1  1970 tty62
    crw--w----    1 root     tty         4,  63 Jan  1  1970 tty63
    crw--w----    1 root     tty         4,   7 Jan  1  1970 tty7
    crw--w----    1 root     tty         4,   8 Jan  1  1970 tty8
    crw--w----    1 root     tty         4,   9 Jan  1  1970 tty9
    crw-rw----    1 root     dialout   204,  64 Jan  1  1970 ttyAMA0
    crw-------    1 root     root       10, 239 Jan  1  1970 uhid
    crw-------    1 root     root       10, 223 Jan  1  1970 uinput
    crw-rw-rw-    1 root     root        1,   9 Jan  1  1970 urandom
    drwxr-xr-x    4 root     root          80 Jun  5 20:50 v4l
    crw-------    1 root     root      251,   0 Jan  1  1970 vc-cma
    crw-------    1 root     root      250,   0 Jan  1  1970 vc-mem
    crw-------    1 root     root      248,   0 Jan  1  1970 vchiq
    crw-------    1 root     root      249,   0 Jan  1  1970 vcio
    crw-rw----    1 root     tty         7,   0 Jan  1  1970 vcs
    crw-rw----    1 root     tty         7,   1 Jan  1  1970 vcs1
    crw-rw----    1 root     tty         7,   2 Jan  1  1970 vcs2
    crw-rw----    1 root     tty         7,   3 Jan  1  1970 vcs3
    crw-rw----    1 root     tty         7,   4 Jan  1  1970 vcs4
    crw-rw----    1 root     tty         7,   5 Jan  1  1970 vcs5
    crw-rw----    1 root     tty         7,   6 Jan  1  1970 vcs6
    crw-rw----    1 root     tty         7, 128 Jan  1  1970 vcsa
    crw-rw----    1 root     tty         7, 129 Jan  1  1970 vcsa1
    crw-rw----    1 root     tty         7, 130 Jan  1  1970 vcsa2
    crw-rw----    1 root     tty         7, 131 Jan  1  1970 vcsa3
    crw-rw----    1 root     tty         7, 132 Jan  1  1970 vcsa4
    crw-rw----    1 root     tty         7, 133 Jan  1  1970 vcsa5
    crw-rw----    1 root     tty         7, 134 Jan  1  1970 vcsa6
    crw-------    1 root     root      246,   0 Jan  1  1970 vcsm
    crw-rw----    1 root     video      81,   0 Jun  5 20:50 video0
    crw-rw-rw-    1 root     root        1,   5 Jan  1  1970 zero


    If you need more, tell me. I would love to be able to get this running. The new colour calibration options are way better then trying to get it right with only gamma :p
     
    Last edited: 6 June 2016
  20. Doc.Ex

    Doc.Ex Member

    Messages:
    73
    Hardware:
    RPi2, +PhilipsHue
    Problem solved. The issue was the power supply of the hdmi splitter. Somehow it caused flickering of the Leds.
     
    • Like Like x 1