1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Stuttering and flickering playback with netflix on RPi 3+

Discussion in 'Bug Reports' started by swagger, 15 July 2019.

  1. swagger

    swagger New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi3
    Hey guys,

    I have a problem with this add on: https://github.com/CastagnaIT/plugin.video.netflix

    Whenever playing something with this add on the playback stutters (black screen a couple of seconds). It even seems the HDMI signal breaks because my TV sometimes says "No signal" before showing "HDMI2" on the top again. Smetimes playback also flickers and the sound interrupts.

    I tried LibreELEC 9.0.1 and most recent OSMC. Same problem with both. I am using a RPi 3+ (B). On YouTUbe playback works fine and InputStream Adaptive only plays 720p (max, no 1080p).

    Sounds a lot like this one. But switching to OSMC did not work :/
    https://github.com/hyperion-project/hyperion/issues/750

    My json config:




    Could this be some power issue?

    I have 86 LEDs, a 5V, 10A power adapter. I connected GND to extra power adapter and RPi, is it a problem if to much current flow through the RPi GND and not the extra power adapter instead? (Sorry I am not experienced with that stuff :D)
     
  2. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,368
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    does it only stutter when hyperion is running?
     
  3. swagger

    swagger New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi3
    Hey there,

    yes works fine w/o hyperion.

    Overclocked the Pi and it seems to work fine now. Apparently decoding DRM from Netflix and Hyperion was too much ...
     
  4. Sk4zz

    Sk4zz New Member

    Messages:
    1
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
    I have the same problem with hyperion on an RPi4 2GB. I first experienced this on my RPi3+ and thought it was an performance issue. I tried again with my new Pi4 this morning and the flickering still appears. It might be noteworthy that although the screen goes black, the ambilight seems to be working just fine. Without hyperion the playback is working fine. With all other sources, local media, zattoo, mediathek, there is no problem at all.

    I can give more details on my setup and provide logs as early as Saturday.
     
  5. kunemann

    kunemann New Member

    Messages:
    2
    Hardware:
    RPi2, RPi3
    I am also affected by the flicker on my Raspberry 4, 4GB

    Very annoying because I bought it extra for this purpose.
    However, even the TV starts flickering when I run it in 4k.
     
  6. Dreadpierateroberts

    Dreadpierateroberts New Member

    Messages:
    1
    Hardware:
    RPi3, +Arduino
    What settings did you overclock to? Having the same issue. I also sometimes get the yellow lightning bolt so thought was maybe power