1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ISSUE Capture problemen

Discussion in 'Dutch Talk' started by Robert Mandjes, 20 December 2020.

  1. Robert Mandjes

    Robert Mandjes New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi3
    Hallo,

    Nieuw hier dus bij voorbaat dank voor alle hulp.

    Hardware:
    Apple TV 4k
    LG 65"
    Raspberry PI 3 met Hyperbian 2.0.0 alpha 9
    WS2812B RGD 60 LED strip
    20A 5 v voeding
    Video capture with loop https://www.amazon.nl/gp/product/B08F2G2VKT/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

    Als ik hyperion start volgt de led stip de opstart effect. En als ik een idle effect kies werkt alles prima.

    Maar de ambilight werkt dus niet. Als ik de led Visualisation aanzet en live video aanzet zie ik daar ook niks.

    Als iemand weet wat het kan zijn dan hoor ik het graag.

    Dank,
    Robert
     
  2. jeroen warmerdam

    jeroen warmerdam Raspberry 3B / APA102 / Hyperion.NG relaisbox

    Messages:
    356
    Hardware:
    RPi3
    hey,


    je hebt in ieder geval al een heleboel werkend :) het probleem wat je hebt zal 2 dingen kunnen zijn als ik het zo lees;

    je grabber krijgt geen videofeed vanuit de HDMI ( heeft misschien te maken met te hoge resolutie of andere dingen als EDID)
    je grabber wordt niet "gezien" door het operatingsystem van de PI.



    probeer eens lsusb commando in je terminal,
    staat jouw grabber daartussen met een MAC adres en fabrikaat naam?
     
  3. jeroen warmerdam

    jeroen warmerdam Raspberry 3B / APA102 / Hyperion.NG relaisbox

    Messages:
    356
    Hardware:
    RPi3
    het kan ook zijn dat je wat videocoreheaders mist in je installatie, voer ook eens uit in je terminal;

    sudo apt update
    sudo apt full-upgrade
    sudo apt-get install git cmake build-essential qtbase5-dev libqt5serialport5-dev libqt5sql5-sqlite libqt5svg5-dev libqt5x11extras5-dev libusb-1.0-0-dev python3-dev libcec-dev libxcb-image0-dev libxcb-util0-dev libxcb-shm0-dev libxcb-render0-dev libxcb-randr0-dev libxrandr-dev libxrender-dev libavahi-core-dev libavahi-compat-libdnssd-dev libjpeg-dev libturbojpeg0-dev libssl-dev zlib1g-dev
     
  4. Robert Mandjes

    Robert Mandjes New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi3
    Hi Jeroen,

    ALs ik LSUSB doe krijg ik:
    Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp. SMSC9512/9514 Fast Ethernet Adapter

    Bus 001 Device 002: ID 0424:9514 Standard Microsystems Corp. SMC9514 Hub

    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

    Dus lijkt erop dat hij idd de grabber niet ziet. Ga nu even die commands van je volgende reply proberen.

    Bedankt,
    Robert
     
  5. Robert Mandjes

    Robert Mandjes New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi3
    Helaas dit heeft niet geholpen lijkt het.
     
  6. jeroen warmerdam

    jeroen warmerdam Raspberry 3B / APA102 / Hyperion.NG relaisbox

    Messages:
    356
    Hardware:
    RPi3
    post je debug logs eens hier vanuit je localIP;8090

    voer deze eens uit, sudo apt-get install libraspberrypi-dev
     
  7. Robert Mandjes

    Robert Mandjes New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi3
    Reading package lists... Done

    Building dependency tree

    Reading state information... Done

    libraspberrypi-dev is already the newest version (1.20201201-1).

    0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
     
  8. Robert Mandjes

    Robert Mandjes New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi3
    bedoel je de debug log van hyperion?
     
  9. jeroen warmerdam

    jeroen warmerdam Raspberry 3B / APA102 / Hyperion.NG relaisbox

    Messages:
    356
    Hardware:
    RPi3

    ja daar staat vast in wat het niet doet/laadt etc
     
  10. Robert Mandjes

    Robert Mandjes New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi3
    hier bij een txt met gehele debug log van hyperion
     

    Attached Files:

  11. jeroen warmerdam

    jeroen warmerdam Raspberry 3B / APA102 / Hyperion.NG relaisbox

    Messages:
    356
    Hardware:
    RPi3
    2020-12-20T11:51:01.403Z [hyperiond V4L2:/DEV/VIDEO15] (DEBUG) (V4L2Grabber.cpp:87:uninit()) uninit grabber: /dev/video15\
    2020-12-20T11:51:01.406Z [hyperiond V4L2:/DEV/VIDEO15] (INFO) Stopped\
    2020-12-20T11:51:01.407Z [hyperiond V4L2:/DEV/VIDEO15] (INFO) available V4L2 devices:\
    /dev/video14 bcm2835-isp-capture0\
    /dev/video15 bcm2835-isp-capture1\
    \
    2020-12-20T11:51:01.408Z [hyperiond V4L2:/DEV/VIDEO15] (INFO) search for usable video devices\
    2020-12-20T11:51:01.409Z [hyperiond V4L2:/DEV/VIDEO15] (INFO) test v4l device: /dev/video14\
    2020-12-20T11:51:01.409Z [hyperiond V4L2:/DEV/VIDEO15] (DEBUG) (V4L2Grabber.cpp:696:init_device()) Set resolution to width=512 height=288\
    2020-12-20T11:51:01.410Z [hyperiond V4L2:/DEV/VIDEO15] (DEBUG) (V4L2Grabber.cpp:735:init_device()) Pixel format=YUYV\
    2020-12-20T11:51:01.413Z [hyperiond V4L2:/DEV/VIDEO15] (INFO) found usable v4l2 device: /dev/video14 (bcm2835-isp-capture0)\
    2020-12-20T11:51:01.416Z [hyperiond V4L2:/DEV/VIDEO15] (INFO) Started\
    2020-12-20T11:51:28.001Z [hyperiond EFFECTENGINE] (INFO) Run effect "Knight rider" on channel 254\
    2020-12-20T11:51:28.002Z [hyperiond EFFECTENGINE] (DEBUG) (EffectEngine.cpp:183:runEffectScript()) Start the effect: name [Knight rider], smoothCfg [2]\
    2020-12-20T11:51:28.002Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:161:registerInput()) Register new input 'System/EFFECT' with priority 254 as inactive\
    2020-12-20T11:51:28.003Z [hyperiond HYPERION] (INFO) Initial background effect 'Knight rider' started\
    2020-12-20T11:51:28.043Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:251:setInputImage()) Priority 254 is now active\
    2020-12-20T11:51:28.044Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:351:setCurrentTime()) Set visible priority to 254\
    2020-12-20T11:51:28.044Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:559:handlePriorityChangedLedDevice()) priority[254], previousPriority[255]\
    2020-12-20T11:51:28.044Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:569:handlePriorityChangedLedDevice()) new source available -> switch LED-Device on\
    2020-12-20T11:51:39.583Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:270:clearInput()) Removed source priority 254\
    2020-12-20T11:51:39.585Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:351:setCurrentTime()) Set visible priority to 255\
    2020-12-20T11:51:39.586Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:559:handlePriorityChangedLedDevice()) priority[255], previousPriority[254]\
    2020-12-20T11:51:39.587Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:562:handlePriorityChangedLedDevice()) No source left -> switch LED-Device off\
    2020-12-20T11:51:39.589Z [hyperiond EFFECTENGINE] (INFO) Run effect "Blue mood blobs" on channel 254\
    2020-12-20T11:51:39.590Z [hyperiond EFFECTENGINE] (DEBUG) (EffectEngine.cpp:183:runEffectScript()) Start the effect: name [Blue mood blobs], smoothCfg [2]\
    2020-12-20T11:51:39.591Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:161:registerInput()) Register new input 'System/EFFECT' with priority 254 as inactive\
    2020-12-20T11:51:39.592Z [hyperiond HYPERION] (INFO) Initial background effect 'Blue mood blobs' started\
    2020-12-20T11:51:39.623Z [hyperiond EFFECTENGINE] (INFO) effect finished\
    2020-12-20T11:51:39.750Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:207:setInput()) Priority 254 is now active\
    2020-12-20T11:51:39.751Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:351:setCurrentTime()) Set visible priority to 254\
    2020-12-20T11:51:39.751Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:559:handlePriorityChangedLedDevice()) priority[254], previousPriority[255]\
    2020-12-20T11:51:39.752Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:569:handlePriorityChangedLedDevice()) new source available -> switch LED-Device on\
    2020-12-20T12:00:06.493Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:1054:handleLoggingCommand()) log streaming activated for client ::ffff:192.168.2.21}




    heb je device 0 gekozen en je interne grabber uitgezet en je externe grabber aan?
     
  12. Robert Mandjes

    Robert Mandjes New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi3
    heb alles op automatisch staan en platform capture uit
     

    Attached Files:

  13. jeroen warmerdam

    jeroen warmerdam Raspberry 3B / APA102 / Hyperion.NG relaisbox

    Messages:
    356
    Hardware:
    RPi3
    alles van automatisch afhalen

    /dev/video0 invoeren bij usb grabber
    resolutie 640x480 of 1280x 720
    frames 15ps
    PAL
    size decimation tussen 4 en 12
     
  14. jeroen warmerdam

    jeroen warmerdam Raspberry 3B / APA102 / Hyperion.NG relaisbox

    Messages:
    356
    Hardware:
    RPi3
    eerst eens kijken of je zo beeld krijgt, hij staat op de verkeerde videoinput kijkt naar video15 en QT grabber settings.

    hoort naar dev0 te kijken in default op USB. :)
    zet de interne grabber naar automatisch
     
  15. Robert Mandjes

    Robert Mandjes New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi3
    nog geen beeld :( kan input gewoon op auto blijven staan? bij custom geeft hij bij default -1
     
  16. jeroen warmerdam

    jeroen warmerdam Raspberry 3B / APA102 / Hyperion.NG relaisbox

    Messages:
    356
    Hardware:
    RPi3

    apparaat/device setting default -1 is goed. Ik denk dat je grabber niet gezien wordt/geen beeld ddorgeeft naar Hyperion
     
  17. jeroen warmerdam

    jeroen warmerdam Raspberry 3B / APA102 / Hyperion.NG relaisbox

    Messages:
    356
    Hardware:
    RPi3
    met lsusb zag je geen grabber/HDMI grabber dus daar moet je beginnen
     
  18. Robert Mandjes

    Robert Mandjes New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi3
    daar lijkt het idd op kijken of ik ergens anders een grabber vandaan kan toveren met alle winkels dicht :( weet jij een type wat zeker werkt ?
     
  19. jeroen warmerdam

    jeroen warmerdam Raspberry 3B / APA102 / Hyperion.NG relaisbox

    Messages:
    356
    Hardware:
    RPi3

    ik werk met een RCA converter, maar ik zou eerst eens proberen om je OS wat bij te werken.
    Hyperbian is uitgerust met de standaard dingen die je nodig hebt, ik draai zelf op Debian Buster full met alle opties.
    daar kan nogal wat verschil in zitten.

    het probleem is nu dat je grabber door de PI niet gezien wordt, dan moet je je USB apparaat bijwerken op de PI zodat ie wel gezien wordt

    check eens in een gewone W10 pc of de grabber herkend wordt
     
  20. Robert Mandjes

    Robert Mandjes New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi3
    dat wordtb lastig heb alleen Mac hier thuis