1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RPi + Other Software Help with 18ec:5555 Arkmicro Technologies Inc.

Discussion in 'Hardware Support' started by bob21, 22 May 2020.

  1. bob21

    bob21 Member

    Messages:
    36
    Hardware:
    RPi3
    Here's the outside:

    [​IMG]

    I can crack it open if needs be.
     
  2. Paulchen-Panther

    Paulchen-Panther Moderator Staff Member Developer

    Messages:
    824
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    I rather wanted a picture including the cables
     
  3. bob21

    bob21 Member

    Messages:
    36
    Hardware:
    RPi3
    Here :)

    [​IMG]
     
  4. Paulchen-Panther

    Paulchen-Panther Moderator Staff Member Developer

    Messages:
    824
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    And to which connection did you connect the picture signal? Composite or S-video?
    Then I would like to have the console output of the command:
    Code:
    v4l2-ctl -n
    Code:
    v4l2-ctl -I
     
  5. bob21

    bob21 Member

    Messages:
    36
    Hardware:
    RPi3
    Connected to the yellow composite.

    v4l2-ctl -n:

    Code:
    ioctl: VIDIOC_ENUMINPUT
       Input  : 0
       Name  : Camera 1
       Type  : 0x00000002 (Camera)
       Audioset  : 0x00000000
       Tuner  : 0x00000000
       Standard  : 0x0000000000000000 ()
       Status  : 0x00000000 (ok)
       Capabilities: 0x00000000 (not defined)
    

    v4l2-ctl -I:

    Code:
    Video input : 0 (Camera 1: ok)
    
     
  6. Paulchen-Panther

    Paulchen-Panther Moderator Staff Member Developer

    Messages:
    824
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    The console output is very strange.
    Here is my console output from a utv007 grabber with the same cables:
    utv007.png

    You can try switching between the two inputs:
    Code:
    v4l2-ctl -i 0
    or
    Code:
    v4l2-ctl -i 1
    Just start hyperion after the change and see what happens.
    If nothing happens, I recommend changing the grabber.
    Since I don't have the hardware, I can't do anything for you. Sorry
     
  7. bob21

    bob21 Member

    Messages:
    36
    Hardware:
    RPi3
    Hrm, ok thanks for checking it out. I wonder if it is faulty. @Hellie are your outputs the same?
     
  8. Hellie

    Hellie New Member

    Messages:
    6
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3
    Yes we have the same output.
     
  9. bob21

    bob21 Member

    Messages:
    36
    Hardware:
    RPi3
    Weird. Mine still isn't working. Well, bearing in mind that when I first installed NG and everything was set to auto like you and all worked well, then it stopped working despite troubleshooting/reinstalling etc I can only conclude that it's faulty.

    I've got an STK on order (has been for over a week) but they still haven't dispatched. If they don't dispatch tomorrow, I'm just gonna grab one from Sun Stars on Ali.
     
  10. Hellie

    Hellie New Member

    Messages:
    6
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3
    I'm also running 2.0.0-alpha.6maybe that's the difference?
     
  11. bob21

    bob21 Member

    Messages:
    36
    Hardware:
    RPi3
    Same :(
     
  12. Hellie

    Hellie New Member

    Messages:
    6
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3
    Do you have an other PI where you can test the USB gabber? I can switch the grabber between my pi's and they work.

    Al tough we have the same chip, mine was advertised as a UTV007 and uses a easycap style case. So maybe there is still some differences?
     
  13. bob21

    bob21 Member

    Messages:
    36
    Hardware:
    RPi3
    Yes, I have already checked. The result is the same on both and my Ubuntu laptop. Mine was advertised as the STK1160, and by the time I received it, "STK1160" had been removed from the listing, so I think they knew it was not. I already got a refund for it. I sent the seller the lsusb screenshot and they refunded without question. I have ordered another unit from a different supplier. I will see what happens when it arrives.
     
    • Like Like x 1
  14. bob21

    bob21 Member

    Messages:
    36
    Hardware:
    RPi3
    The STK is here! And it really is an STK:

    Code:
    Bus 001 Device 004: ID 05e1:0408 Syntek Semiconductor Co., Ltd STK1160 Video Capture Device
    
    Problem is, I cannot get it to work. I am getting these errors:

    Code:
    [hyperiond V4L2:/dev/video0] (ERROR) Frame too small: 827264 != 829440
    [hyperiond V4L2:/dev/video0] (ERROR) Frame too small: 827606 != 829440
    [hyperiond V4L2:/dev/video0] (ERROR) Frame too small: 827116 != 829440
    [hyperiond V4L2:/dev/video0] (ERROR) Frame too small: 826594 != 829440
    
    v4l2-ctl -I:

    Code:
    Video input : 0 (Composite0: ok)
    
    v4l2-ctl -n:

    Code:
    ioctl: VIDIOC_ENUMINPUT
       Input  : 0
       Name  : Composite0
       Type  : 0x00000002 (Camera)
       Audioset  : 0x00000000
       Tuner  : 0x00000000
       Standard  : 0x0000000000FFFFFF (PAL-B/B1/G/H/I/D/D1/K/M/N/Nc/60 NTSC-M/M-JP/443/M-KR SECAM-B/D/G/H/K/K1/L/Lc)
       Status  : 0x00000000 (ok)
       Capabilities: 0x00000004 (SDTV standards)
    
       Input  : 1
       Name  : Composite1
       Type  : 0x00000002 (Camera)
       Audioset  : 0x00000000
       Tuner  : 0x00000000
       Standard  : 0x0000000000FFFFFF (PAL-B/B1/G/H/I/D/D1/K/M/N/Nc/60 NTSC-M/M-JP/443/M-KR SECAM-B/D/G/H/K/K1/L/Lc)
       Status  : 0x00000000 (ok)
       Capabilities: 0x00000004 (SDTV standards)
    
       Input  : 2
       Name  : Composite2
       Type  : 0x00000002 (Camera)
       Audioset  : 0x00000000
       Tuner  : 0x00000000
       Standard  : 0x0000000000FFFFFF (PAL-B/B1/G/H/I/D/D1/K/M/N/Nc/60 NTSC-M/M-JP/443/M-KR SECAM-B/D/G/H/K/K1/L/Lc)
       Status  : 0x00000000 (ok)
       Capabilities: 0x00000004 (SDTV standards)
    
       Input  : 3
       Name  : Composite3
       Type  : 0x00000002 (Camera)
       Audioset  : 0x00000000
       Tuner  : 0x00000000
       Standard  : 0x0000000000FFFFFF (PAL-B/B1/G/H/I/D/D1/K/M/N/Nc/60 NTSC-M/M-JP/443/M-KR SECAM-B/D/G/H/K/K1/L/Lc)
       Status  : 0x00000000 (ok)
       Capabilities: 0x00000004 (SDTV standards)
    
       Input  : 4
       Name  : S-Video
       Type  : 0x00000002 (Camera)
       Audioset  : 0x00000000
       Tuner  : 0x00000000
       Standard  : 0x0000000000FFFFFF (PAL-B/B1/G/H/I/D/D1/K/M/N/Nc/60 NTSC-M/M-JP/443/M-KR SECAM-B/D/G/H/K/K1/L/Lc)
       Status  : 0x00000000 (ok)
       Capabilities: 0x00000004 (SDTV standards)
    
    
    I have tried 0-3.. but the output is black in the preview...

    Any ideas?
     
  15. Paulchen-Panther

    Paulchen-Panther Moderator Staff Member Developer

    Messages:
    824
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    • Like Like x 1
  16. bob21

    bob21 Member

    Messages:
    36
    Hardware:
    RPi3
    :-(

    What is that supposed to mean?

    "Hey Bob! Switch to NG!"?

    I am.. as mentioned at the start of this thread. In fact, alpha 6.

    "And get an STK1160 or UTV007!"

    Ok, done...

    I know this is alpha stage, but if it's what you're recommending then there's not much I can do because that's what I'm running..... HyperBian in fact.

    Seems like NG has some real issues around hardware detection/use.

    [​IMG]
     
    Last edited: 18 June 2020
  17. bob21

    bob21 Member

    Messages:
    36
    Hardware:
    RPi3
    This is definitely a bug. I have just re-imaged the SD with HyperBian and it's working again..... Exact same settings. All I change is UDP for WLED, set number of LEDs and turn platform cap off.
     
  18. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,840
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    thats why it is still in alpha...we still tinker arround and fix bugs :)
     
  19. bob21

    bob21 Member

    Messages:
    36
    Hardware:
    RPi3
    I get this... but if your solution is to use the alpha and it doesn't work... :p
     
  20. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,840
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266