1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SOLVED Hyperion unreacheble

Discussion in 'Bug Reports' started by Axel Robert, 22 September 2020.

  1. Axel Robert

    Axel Robert New Member

    Messages:
    11
    Hardware:
    RPi3
    So after the last update Alpha 8 Hyperion Ng has stopped working.

    I tried re installing everything from scratch, I downloaded Hyperion again, installed it and updated my Raspbian, after which my Hyperion is completely unreachable through the web server.
    I keep getting connection refused.
    Also when I updated to Alpha 7 My usb grabber just stopped appearing on the list though my raspberry 3b+ can clearly see it when using lsusb.

    Any help in solving one or both problems would be very much appreciated would be appreciated.

    Feel free to ask me for any more info if needed.
     
  2. Frogro

    Frogro New Member

    Messages:
    28
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, +Arduino
    Give this approach a try:
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install git cmake build-essential qtbase5-dev libqt5serialport5-dev libqt5sql5-sqlite libqt5x11extras5-dev libusb-1.0-0-dev python3-dev libcec-dev libxcb-image0-dev libxcb-util0-dev libxcb-shm0-dev libxcb-render0-dev libxcb-randr0-dev libxrandr-dev libxrender-dev libavahi-core-dev libavahi-compat-libdnssd-dev libjpeg-dev libturbojpeg0-dev libssl-dev zlib1g-dev libraspberrypi-dev
    sudo apt full-upgrade
    sudo shutdown -r now
    wget github.com/hyperion-project/hyperion.ng/releases/download/2.0.0-alpha.8/Hyperion-2.0.0-alpha.8-Linux-armv7l.deb
    sudo shutdown -r now
    sudo dpkg -i /home/pi/Hyperion-2.0.0-alpha.8-Linux-armv7l.deb
    sudo shutdown -r now
     
    Last edited: 11 October 2020
    • Like Like x 1
  3. Axel Robert

    Axel Robert New Member

    Messages:
    11
    Hardware:
    RPi3
    @Frogro You sir are a genius, it did the trick and now I have Hyperion running again.
    I realized that the pi some times stops detecting the USBTV007, is there some tests I could run to see what exactly is the problem?


    Update: I have some error showing on my terminal screen when connected through ssh

    Message from [email protected] at Sep 22 13:36:31 ...
    kernel:[ 119.989330] Internal error: Oops: 817 [#1] SMP ARM
    Message from [email protected] at Sep 22 13:36:31 ...
    kernel:[ 119.989459] Process kworker/0:1 (pid: 30, stack limit = 0x821d7de0)
    Message from [email protected] at Sep 22 13:36:31 ...
    kernel:[ 119.989463] Stack: (0xb664fcc0 to 0xb6650000)
    Message from [email protected] at Sep 22 13:36:31 ...
    kernel:[ 119.989471] fcc0: b29ce000 b29ce52c b29ce008 b29ce540 a48a8020 7f205038 b664fd04 b664fce8
    Message from [email protected] at Sep 22 13:36:31 ...
    kernel:[ 119.989478] fce0: 7f2034dc 7f202868 b29ce000 00000000 7f205038 abf29078 b664fd1c b664fd08
    Message from [email protected] at Sep 22 13:36:31 ...
    kernel:[ 119.989485] fd00: 7f202038 7f2034a8 abf29078 00000000 b664fd5c b664fd20 806a6a9c 7f20200c
    Message from [email protected] at Sep 22 13:36:31 ...
    kernel:[ 119.989492] fd20: 808eed14 ffffffed 00000000 a48a8000 b664fd5c a48a8020 00000000 7f205038
     
    Last edited: 22 September 2020