1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RPi + Other Software LED's not powering on, Everything looks right.

Discussion in 'Software Support' started by BuzzBazz, 24 October 2020.

  1. BuzzBazz

    BuzzBazz New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi1/Zero
    Parts:
    RasPi ZeroW
    16GB SD-Card With HyperBian
    SK6812 RGBW (60 LED's/meter)
    1K Ohm Resistor
    30A 5V PSU
    Cheap HDMI Splitter
    Cheap HDMI to USB capture card
    Ton of cables, solder and 3D printed brackets.

    Ordered everything from AliExpress. Ran a RasPiZero1.3 at first and got frustrated with all the hubs and cables. Also, I payed 15$ x2 for two Pi Zero. Found that out the hard way.
    Anyway, I could not get Hyperion NG to work with the latest Raspberry OS, so I switched to Hyperbian and now it boots and Hyperion:8090 works fine.

    For whatever reason it will not power on my lights. No demo mode, no nothing.
    I've tried using internal capture and USB capture, but neither produce data/power to the LED's.
    For that reason I have a SP501 to test if the lights work, and they do, just not with the Pi.
    I've also added a small strip just to see if the power-draw was too much, still no power.
    Full frame has 60 LED's Top and Bottom and 35 Left and Right.
    Small strip has just 29 LED's.

    All soldering is great and I've tested the SPI with MOSI/MISO, and they do transfer data, just not data or power to the LED's.
    I have ordered a different USB capture card as I don't get a picture when hitting "Live View", but the card does show up in the list of devices and is selectable, but as one was dead, and the other is only giving me HDMI passthrough I might have to order a slightly more expensive one if the UTV007 HDMI to USB does not work as well.

    Can someone tell me if I messed up somewhere? Why isn't the lights powering on with Hyperion?
    IMG_9941.jpg IMG_9939.jpg IMG_9942.jpg IMG_9943.jpg IMG_9944.jpg IMG_9945.jpg
     

    Attached Files:

  2. BuzzBazz

    BuzzBazz New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi1/Zero
    I should probably add that I have gone through most, if not all threads that contain my problem without finding a solution. I will try different distributions of RasPi and Hyperion if that can solve the problem, but intil now Hyperbian has been the only one I could get Hyperian working on.
     
  3. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,886
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    how long is your data cable from the pi to the leds?
     
  4. BuzzBazz

    BuzzBazz New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi1/Zero
    About 25cm. Both of them. The main one I use with the 1K Ohm resistor on the dataline (in picture) and one without that I made because I thought the resistor was causing problems.
     

    Attached Files:

    • data.jpg
      data.jpg
      File size:
      206.4 KB
      Views:
      16
  5. Lord-Grey

    Lord-Grey Moderator Staff Member Developer

    Messages:
    256
    Hardware:
    RPi3, 32/64bit
    As the LEDs to not light up, are there any errors in the Log output?
    You can access the log via System->Log.
    Might be also good, if you put the log in Debug and share the output.
     
  6. BuzzBazz

    BuzzBazz New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi1/Zero
    Damn, yeah I'll upload that asap. I knew there was a file I was missing.
     
  7. BuzzBazz

    BuzzBazz New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi1/Zero
    From clean boot:
    Code:
    2020-10-24T17:42:39.569Z [hyperiond DAEMON] (INFO) CEC handler created
    2020-10-24T17:42:39.650Z [hyperiond EFFECTFILES] (INFO) 39 effects loaded from directory :/effects/
    2020-10-24T17:42:39.677Z [hyperiond EFFECTFILES] (INFO) 22 effect schemas loaded from directory :/effects/schema/
    2020-10-24T17:42:39.683Z [hyperiond EFFECTFILES] (INFO) 0 effects loaded from directory //.hyperion/custom-effects
    2020-10-24T17:42:40.003Z [hyperiond SETTINGSMGR] (DEBUG) (SettingsManager.cpp:107:SettingsManager()) Settings database initialized
    2020-10-24T17:42:40.025Z [hyperiond BLACKBORDER] (DEBUG) (BlackBorderProcessor.cpp:64:handleSettingsUpdate()) Set mode to: default
    2020-10-24T17:42:40.028Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) Blackborder detector: enabled
    2020-10-24T17:42:40.405Z [hyperiond SETTINGSMGR] (DEBUG) (SettingsManager.cpp:107:SettingsManager()) Settings database initialized
    2020-10-24T17:42:40.423Z [hyperiond BLACKBORDER] (DEBUG) (BlackBorderProcessor.cpp:64:handleSettingsUpdate()) Set mode to: default
    2020-10-24T17:42:40.436Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) Blackborder detector: enabled
    2020-10-24T17:42:40.507Z [hyperiond DAEMON] (INFO) set screen capture device to 'dispmanx'
    2020-10-24T17:42:40.521Z [hyperiond DISPMANXGRABBER] (DEBUG) (Grabber.cpp:30:setVideoMode()) Set videomode to 0
    2020-10-24T17:42:40.545Z [hyperiond DISPMANXGRABBER] (INFO) Display opened with resolution: 1920x1080
    2020-10-24T17:42:40.557Z [hyperiond DISPMANXGRABBER] (DEBUG) (Grabber.cpp:90:setWidthHeight()) Set new width: 80, height: 45 for capture
    2020-10-24T17:42:40.560Z [hyperiond DAEMON] (INFO) DISPMANX frame grabber created
    2020-10-24T17:42:40.576Z [hyperiond V4L2:/DEV/VIDEO0] (DEBUG) (Grabber.cpp:30:setVideoMode()) Set videomode to 0
    2020-10-24T17:42:41.016Z [hyperiond V4L2:/DEV/VIDEO0] (INFO) Signal threshold set to: {12, 12, 12}
    2020-10-24T17:42:41.022Z [hyperiond V4L2:/DEV/VIDEO0] (INFO) CEC detection is now disabled
    2020-10-24T17:42:41.025Z [hyperiond V4L2:/DEV/VIDEO0] (INFO) Signal detection area set to: 0.250000,0.250000 x 0.750000,0.750000
    2020-10-24T17:42:41.029Z [hyperiond DAEMON] (DEBUG) (hyperiond.cpp:568:handleSettingsUpdate()) V4L2 grabber created
    2020-10-24T17:42:41.039Z [hyperiond JSONSERVER] (DEBUG) (JsonServer.cpp:27:JsonServer()) Created instance
    2020-10-24T17:42:41.049Z [hyperiond JSONSERVER] (INFO) Started on port 19444
    2020-10-24T17:42:40.148Z [hyperiond LEDDEVICE] (INFO) Start LedDevice 'sk6812spi'.
    2020-10-24T17:42:40.145Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) Smoothing: enabled
    2020-10-24T17:42:40.152Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:147:init()) deviceConfig: [{"colorOrder":"grb","currentLedCount":190,"hardwareLedCount":190,"invert":false,"latchTime":0,"output":"/dev/spidev0.0","rate":3e+06,"rewriteTime":1000,"type":"sk6812spi","whiteAlgorithm":"subtract_minimum"}]
    2020-10-24T17:42:40.160Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:403:setLatchTime()) LatchTime updated to 0ms
    2020-10-24T17:42:40.163Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:423:setRewriteTime()) Refresh interval = 1000ms
    2020-10-24T17:42:40.167Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:429:setRewriteTime()) RewriteTime updated to 1000ms
    2020-10-24T17:42:40.170Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderSpi.cpp:45:init()) _baudRate_Hz [3000000], _latchTime_ms [0]
    2020-10-24T17:42:40.173Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderSpi.cpp:46:init()) _spiDataInvert [0], _spiMode [0]
    2020-10-24T17:42:40.176Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDeviceSk6812SPI.cpp:41:init()) whiteAlgorithm : subtract_minimum
    2020-10-24T17:42:40.191Z [hyperiond FLATBUFCONN] (INFO) Connecting to Hyperion: 127.0.0.1:19401
    2020-10-24T17:42:40.211Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:159:registerInput()) Register new input 'System/COLOR' with priority 0 as inactive
    2020-10-24T17:42:40.223Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:198:setInput()) Priority 0 is now active
    2020-10-24T17:42:40.226Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:333:setCurrentTime()) Set visible priority to 0
    2020-10-24T17:42:40.229Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:538:handlPriorityChangedLedDevice()) priority[0], previousPriority[255]
    2020-10-24T17:42:40.232Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:548:handlPriorityChangedLedDevice()) new source available -> switch LED-Device on
    2020-10-24T17:42:40.236Z [hyperiond HYPERION] (INFO) Initial foreground color set (0 0 255)
    2020-10-24T17:42:40.241Z [hyperiond EFFECTENGINE] (INFO) Run effect "Color traces" on channel 254
    2020-10-24T17:42:40.319Z [hyperiond EFFECTENGINE] (DEBUG) (EffectEngine.cpp:183:runEffectScript()) Start the effect: name [Color traces], smoothCfg [2]
    2020-10-24T17:42:40.322Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:159:registerInput()) Register new input 'System/EFFECT' with priority 254 as inactive
    2020-10-24T17:42:40.326Z [hyperiond HYPERION] (INFO) Inital background effect 'Color traces' started
    2020-10-24T17:42:40.330Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:159:registerInput()) Register new input 'System/V4L' with priority 240 as inactive
    2020-10-24T17:42:40.353Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) V4L capture device: enabled
    2020-10-24T17:42:40.358Z [hyperiond BOBLIGHT] (DEBUG) (BoblightServer.cpp:28:BoblightServer()) Instance created
    2020-10-24T17:42:41.144Z [hyperiond HYPERION] (INFO) Hyperion instance 'First LED Hardware instance' has been started
    2020-10-24T17:42:40.361Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) LED device: enabled
    2020-10-24T17:42:40.494Z [hyperiond LEDDEVICE] (INFO) Start LedDevice 'file'.
    2020-10-24T17:42:40.501Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:147:init()) deviceConfig: [{"colorOrder":"rgb","currentLedCount":26,"hardwareLedCount":1,"latchTime":0,"output":"/dev/null","rewriteTime":0,"type":"file"}]
    2020-10-24T17:42:40.513Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:403:setLatchTime()) LatchTime updated to 0ms
    2020-10-24T17:42:40.508Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) Smoothing: enabled
    2020-10-24T17:42:40.516Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:429:setRewriteTime()) RewriteTime updated to 0ms
    2020-10-24T17:42:40.535Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDeviceFile.cpp:51:open()) QIODevice::WriteOnly, /dev/null
    2020-10-24T17:42:40.532Z [hyperiond EFFECTENGINE] (INFO) Run effect "Rainbow swirl fast" on channel 0
    2020-10-24T17:42:40.549Z [hyperiond EFFECTENGINE] (DEBUG) (EffectEngine.cpp:183:runEffectScript()) Start the effect: name [Rainbow swirl fast], smoothCfg [2]
    2020-10-24T17:42:40.551Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:159:registerInput()) Register new input 'System/EFFECT' with priority 0 as inactive
    2020-10-24T17:42:40.565Z [hyperiond HYPERION] (INFO) Initial foreground effect 'Rainbow swirl fast' started
    2020-10-24T17:42:40.570Z [hyperiond EFFECTENGINE] (INFO) Run effect "Warm mood blobs" on channel 254
    2020-10-24T17:42:40.584Z [hyperiond EFFECTENGINE] (DEBUG) (EffectEngine.cpp:183:runEffectScript()) Start the effect: name [Warm mood blobs], smoothCfg [2]
    2020-10-24T17:42:40.596Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:159:registerInput()) Register new input 'System/EFFECT' with priority 254 as inactive
    2020-10-24T17:42:40.599Z [hyperiond HYPERION] (INFO) Inital background effect 'Warm mood blobs' started
    2020-10-24T17:42:40.605Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:159:registerInput()) Register new input 'System/GRABBER' with priority 250 as inactive
    2020-10-24T17:42:40.723Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) Framegrabber: enabled
    2020-10-24T17:42:41.164Z [hyperiond Dispmanx] (DEBUG) (GrabberWrapper.cpp:48:start()) Grabber start()
    2020-10-24T17:42:40.730Z [hyperiond BOBLIGHT] (DEBUG) (BoblightServer.cpp:28:BoblightServer()) Instance created
    2020-10-24T17:42:41.175Z [hyperiond HYPERION] (INFO) Hyperion instance 'testtest' has been started
    2020-10-24T17:42:40.736Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) LED device: enabled
    2020-10-24T17:42:40.999Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:333:setCurrentTime()) Set visible priority to 0
    2020-10-24T17:42:41.002Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:538:handlPriorityChangedLedDevice()) priority[0], previousPriority[255]
    2020-10-24T17:42:41.005Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:548:handlPriorityChangedLedDevice()) new source available -> switch LED-Device on
    2020-10-24T17:42:41.070Z [hyperiond FLATBUFSERVER] (INFO) Started on port 19400
    2020-10-24T17:42:41.079Z [hyperiond PROTOSERVER] (INFO) Started on port 19445
    2020-10-24T17:42:41.103Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:32:initServer()) Initialize Webserver
    2020-10-24T17:42:41.114Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:32:initServer()) Initialize Webserver
    2020-10-24T17:42:41.282Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:238:setInputImage()) Priority 250 is now active
    2020-10-24T17:42:41.685Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:90:handleSettingsUpdate()) Apply Webserver settings
    2020-10-24T17:42:41.693Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:108:handleSettingsUpdate()) Set document root to: :/webconfig
    2020-10-24T17:42:41.695Z [hyperiond WEBSERVER] (INFO) Started on port 8090 name 'Hyperion Webserver'
    2020-10-24T17:42:41.705Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:90:handleSettingsUpdate()) Apply Webserver settings
    2020-10-24T17:42:41.711Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:108:handleSettingsUpdate()) Set document root to: :/webconfig
    2020-10-24T17:42:43.334Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:298:setCurrentTime()) Timeout clear for priority 0
    2020-10-24T17:42:43.519Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:198:setInput()) Priority 254 is now active
    2020-10-24T17:42:43.522Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:333:setCurrentTime()) Set visible priority to 254
    2020-10-24T17:42:43.525Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:538:handlPriorityChangedLedDevice()) priority[254], previousPriority[0]
    2020-10-24T17:42:43.543Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:238:setInputImage()) Priority 0 is now active
    2020-10-24T17:42:43.562Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:198:setInput()) Priority 254 is now active
    2020-10-24T17:42:44.455Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:174:handleSettingsUpdate()) Setup SSL certificate
    2020-10-24T17:42:44.472Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:190:handleSettingsUpdate()) Setup private SSL key
    2020-10-24T17:42:44.478Z [hyperiond WEBSERVER] (INFO) Started on port 8092 name 'Hyperion Webserver'
    2020-10-24T17:42:44.584Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:298:setCurrentTime()) Timeout clear for priority 0
    2020-10-24T17:42:44.834Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:333:setCurrentTime()) Set visible priority to 250
    2020-10-24T17:42:44.839Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:538:handlPriorityChangedLedDevice()) priority[250], previousPriority[0]
    2020-10-24T18:48:45.655Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (WebSocketClient.cpp:30:WebSocketClient()) New connection from ::ffff:192.168.0.224
    2020-10-24T18:48:45.674Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:81:handleInstanceSwitch()) Client '::ffff:192.168.0.224' switch to Hyperion instance 0
    2020-10-24T18:49:01.076Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:1032:handleLoggingCommand()) log streaming activated for client ::ffff:192.168.0.224
    
     
  8. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,886
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    2020-10-24T17:42:40.494Z [hyperiond LEDDEVICE] (INFO) Start LedDevice 'file'.

    did you changed it?
     
  9. BuzzBazz

    BuzzBazz New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi1/Zero
    No. All I did was run Hyperion. Add the lights and and then done. It, does not give boot lights, it does not give idle «demo mode» lights. No input on capture card (shows up as Microsillin chip, but still lists dev/video0 & dev/video1; nether give picture) and static image from internal capture, but still no lights.
     
  10. BuzzBazz

    BuzzBazz New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi1/Zero
    Just as an update, I've just tried the change from this thread: Issue#10662
    No problems with SPI as stated earlier, but I'm trying to see if changing the "type" to the bottom of segment.
    So far it's still dark. Not even white as the guy in 10662 had.
     
  11. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,886
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    can you provide logs with the right type of device please...
     
  12. BuzzBazz

    BuzzBazz New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi1/Zero
    Please specify what logs you are looking for.
    I have tried with some different config files for ws2812spi and I tried to see if I could learn anything from Hypercon’s config file, but no luck.

    Log files that I have sendt should contain something about why, but reading through them, they do not.

    I am going to try with a different OS on a spare SD-card to see if I can get it to work with that, but again, same problem occurs on all 3 PiZero I bought for this. 2x PiZero 1.3 and 1x PiZW.

    But for whatever reason it seems like data is just dead... if there was a way to manually edit what GPIO pin data gets sent through, maybe I could get it to work, but as far as I can see that was an option in a previous build, but no longer.
     
  13. Paulchen-Panther

    Paulchen-Panther Moderator Staff Member Developer

    Messages:
    858
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    Just post the complete WebUI log.
     
  14. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,886
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    are you serious?? hmmm...which logs should i ask for?

    you can try what you want, but hypercon is for hyperion(classic) and has absolut nothing to do with hyperion.ng, there are tooooo many changes

    2020-10-24T17:42:40.494Z [hyperiond LEDDEVICE] (INFO) Start LedDevice 'file'.
    2020-10-24T17:42:40.501Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:147:init()) deviceConfig: [{"colorOrder":"rgb","currentLedCount":26,"hardwareLedCount":1,"latchTime":0,"output":"/dev/null","rewriteTime":0,"type":"file"}]
    2020-10-24T17:42:40.513Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:403:setLatchTime()) LatchTime updated to 0ms
    2020-10-24T17:42:40.508Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) Smoothing: enabled
    2020-10-24T17:42:40.516Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:429:setRewriteTime()) RewriteTime updated to 0ms
    2020-10-24T17:42:40.535Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDeviceFile.cpp:51:eek:pen()) QIODevice::WriteOnly, /dev/null

    learn to read the whole config....you set your led device as "file" which writes only the led data into a file, but you output it to "dev/null".... so what you expect? everything works fine...
    you can try what you want, if you do not setup your shit right, nothing will happen...

    stupidity+cluelessness thats the reason buddy...

    SPI device is SPI device, raspberry pi has only ONE SPI, so you can setup what you want, you only can use SPI...that you mean is ws2812 which works with PWM, where you can select another gpio WHICH is PWM compatible.....

    we try to help in our spare time, dont charge anything, try to support everyone here...and than such people like you fuck up everything....if you now everything better than the hyperion team, why you asking buddy?

    enough for today, go help your self
     
  15. BuzzBazz

    BuzzBazz New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi1/Zero
    I did:
    I can ask then, Anyone that has SK6812 RGBW LED's working on the latest Hyperion? if so, send me your config and we can see if that boots the lights.
     
  16. BuzzBazz

    BuzzBazz New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi1/Zero
    You do understand that I posted all the logs I could give, so unless you specify another different log file I can not give you what you didn't ask for.

    I hope you realize that I said I looked at it to learn, as I am fully aware that it is deprecated. I'm trying to do as much of a crash-course in this as I can.

    I hope you realise that this file only comes from a clean Hyperbian file. All I have done to it is add SSH, add wps_suppicant.conf, change LED's from "debug file" to SK6812spi and set the 190, then connect the things.
    If there is a "null" file that is somewhere it should not be it is not on me as I can't edit that, and there is no way for me to know that that would be a problem. God knows how many random "null" files that get used to avoid memory leaks, how can you expect me to know that before learning it? I'm asking for help, by giving as much of info before having to do this back and forth, not wanting to make myself feel like crap. That I can get form the ex.

    How can you say I fuck up everything?? I follow all the tutorials, there is no way I could have fucked up.
    Everything hardware is as it should be, and from what I have understood there is problems with software, I have read through the forum for the past 2 weeks trying to troubleshoot before asking any questions and when I do I provide as much info as I can so it will be easier for the people that can help to understand and help from there, and you tell me I'm fucking up everything?? How does that work?

    I don't know what Raspberry you are running, but I see SPI0 and SPI1, signal test responds on SPI0, but not SPI1. Editing the test signal test responds on SPI1 and not SPI0. That leads me to believe there are two SPI.
    So please, refrain from calling someone giving as much info he can, stupid and clueless, when he has never worked with this before, is trying to learn. Being called clueless because of unknown information is like laughing at children dying from starvation when you are on the food truck that's supposed to give them lifesaving food, but don't.
    Why? Please explain a little better how I hurt you so we can get past it. I'm asking for help with software as I don't fully understand all of it. I am learning as fast as I can.
     
  17. BuzzBazz

    BuzzBazz New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi1/Zero
    Yes, and for that specific reason I've read up on the forums so I don't ask stupid, already solved questions, so you as an Administrator of said forums would have to do as little as possible, so you have more time to help others that require more help than me.

    How is me pointing out I followed a tutorial, things not working, here is my config, what may be wrong?
    Then you tell me that I "fuck up everything"?? I don't understand.
     
  18. Paulchen-Panther

    Paulchen-Panther Moderator Staff Member Developer

    Messages:
    858
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    The best thing to do is to reinstall Hyperion.
    If you only operate the sk6812 as LEDs, you don't need a second instance.

    https://prnt.sc/v6kjvm
     
  19. BuzzBazz

    BuzzBazz New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi1/Zero
    Ah okay, so that is why it's doing that. Thank you :)
    I've been at it all day trying to follow Dr.zZz on youtube, but where I get HyperBian to boot and run Hyperion, Dr.zZz's tutorial will not lett me access "IpOfYourPI:8090".
    Will try a few more times switching between mac and windows to see what works.
    Thank you again.
     
  20. BuzzBazz

    BuzzBazz New Member

    Messages:
    29
    Hardware:
    RPi1/Zero
    Alright, I have finally got Hyperion running on a clean install of RaspberryOS lite.
    I followed Dr.zZz's video, but had to edit some things.
    It is now working and booting and I can access the WebGui.
    There is still no power to the lights. They never blink or anything.

    I do have another question about this line though:
    Code:
    2020-10-25T20:41:00.640Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderSpi.cpp:46:init()) _spiDataInvert [0], _spiMode [0]
    Last time I tested MISO/MOSI it ran on "spiMode 4", does this matter? Or should it just work as is?
    Still don't understand why it isn't producing power/data to the LED's.

    Is there a way to produce a debug/verbose output from the Pi to add here? If that would help.


    Log:
    Code:
    2020-10-25T20:41:00.009Z [hyperiond DAEMON] (INFO) CEC handler created
    2020-10-25T20:41:00.092Z [hyperiond EFFECTFILES] (INFO) 39 effects loaded from directory :/effects/
    2020-10-25T20:41:00.119Z [hyperiond EFFECTFILES] (INFO) 22 effect schemas loaded from directory :/effects/schema/
    2020-10-25T20:41:00.125Z [hyperiond EFFECTFILES] (INFO) 0 effects loaded from directory /root/.hyperion/custom-effects
    2020-10-25T20:41:00.473Z [hyperiond SETTINGSMGR] (DEBUG) (SettingsManager.cpp:107:SettingsManager()) Settings database initialized
    2020-10-25T20:41:00.495Z [hyperiond BLACKBORDER] (DEBUG) (BlackBorderProcessor.cpp:64:handleSettingsUpdate()) Set mode to: default
    2020-10-25T20:41:00.498Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) Blackborder detector: enabled
    2020-10-25T20:41:00.563Z [hyperiond DAEMON] (INFO) set screen capture device to 'dispmanx'
    2020-10-25T20:41:00.566Z [hyperiond DISPMANXGRABBER] (DEBUG) (Grabber.cpp:30:setVideoMode()) Set videomode to 0
    2020-10-25T20:41:00.582Z [hyperiond DISPMANXGRABBER] (INFO) Display opened with resolution: 1920x1080
    2020-10-25T20:41:00.585Z [hyperiond DISPMANXGRABBER] (DEBUG) (Grabber.cpp:90:setWidthHeight()) Set new width: 80, height: 45 for capture
    2020-10-25T20:41:00.593Z [hyperiond DAEMON] (INFO) DISPMANX frame grabber created
    2020-10-25T20:41:00.601Z [hyperiond V4L2:AUTO] (DEBUG) (Grabber.cpp:30:setVideoMode()) Set videomode to 0
    2020-10-25T20:41:00.613Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) Signal threshold set to: {12, 12, 12}
    2020-10-25T20:41:00.614Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) CEC detection is now disabled
    2020-10-25T20:41:00.615Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) Signal detection is now disabled
    2020-10-25T20:41:00.615Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) Signal detection area set to: 0.250000,0.250000 x 0.750000,0.750000
    2020-10-25T20:41:00.616Z [hyperiond DAEMON] (DEBUG) (hyperiond.cpp:568:handleSettingsUpdate()) V4L2 grabber created
    2020-10-25T20:41:00.670Z [hyperiond JSONSERVER] (DEBUG) (JsonServer.cpp:27:JsonServer()) Created instance
    2020-10-25T20:41:00.695Z [hyperiond JSONSERVER] (INFO) Started on port 19444
    2020-10-25T20:41:00.597Z [hyperiond LEDDEVICE] (INFO) Start LedDevice 'sk6812spi'.
    2020-10-25T20:41:00.602Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:147:init()) deviceConfig: [{"colorOrder":"grb","currentLedCount":190,"hardwareLedCount":190,"invert":false,"latchTime":0,"output":"/dev/spidev0.0","rate":3e+06,"rewriteTime":1000,"type":"sk6812spi","whiteAlgorithm":"subtract_minimum"}]
    2020-10-25T20:41:00.592Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) Smoothing: enabled
    2020-10-25T20:41:00.606Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:403:setLatchTime()) LatchTime updated to 0ms
    2020-10-25T20:41:00.631Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:423:setRewriteTime()) Refresh interval = 1000ms
    2020-10-25T20:41:00.635Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDevice.cpp:429:setRewriteTime()) RewriteTime updated to 1000ms
    2020-10-25T20:41:00.638Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderSpi.cpp:45:init()) _baudRate_Hz [3000000], _latchTime_ms [0]
    2020-10-25T20:41:00.640Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (ProviderSpi.cpp:46:init()) _spiDataInvert [0], _spiMode [0]
    2020-10-25T20:41:00.641Z [hyperiond LEDDEVICE] (DEBUG) (LedDeviceSk6812SPI.cpp:41:init()) whiteAlgorithm : subtract_minimum
    2020-10-25T20:41:00.673Z [hyperiond FLATBUFCONN] (INFO) Connecting to Hyperion: 127.0.0.1:19401
    2020-10-25T20:41:00.691Z [hyperiond EFFECTENGINE] (INFO) Run effect "Rainbow swirl fast" on channel 0
    2020-10-25T20:41:00.709Z [hyperiond FLATBUFSERVER] (INFO) Started on port 19400
    2020-10-25T20:41:00.713Z [hyperiond PROTOSERVER] (INFO) Started on port 19445
    2020-10-25T20:41:00.724Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:32:initServer()) Initialize Webserver
    2020-10-25T20:41:00.730Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:32:initServer()) Initialize Webserver
    2020-10-25T20:41:00.798Z [hyperiond EFFECTENGINE] (DEBUG) (EffectEngine.cpp:183:runEffectScript()) Start the effect: name [Rainbow swirl fast], smoothCfg [2]
    2020-10-25T20:41:00.801Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:159:registerInput()) Register new input 'System/EFFECT' with priority 0 as inactive
    2020-10-25T20:41:00.804Z [hyperiond HYPERION] (INFO) Initial foreground effect 'Rainbow swirl fast' started
    2020-10-25T20:41:00.820Z [hyperiond EFFECTENGINE] (INFO) Run effect "Plasma" on channel 254
    2020-10-25T20:41:00.833Z [hyperiond EFFECTENGINE] (DEBUG) (EffectEngine.cpp:183:runEffectScript()) Start the effect: name [Plasma], smoothCfg [2]
    2020-10-25T20:41:00.836Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:159:registerInput()) Register new input 'System/EFFECT' with priority 254 as inactive
    2020-10-25T20:41:00.844Z [hyperiond HYPERION] (INFO) Inital background effect 'Plasma' started
    2020-10-25T20:41:00.859Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:159:registerInput()) Register new input 'System/V4L' with priority 240 as inactive
    2020-10-25T20:41:00.864Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) V4L capture device: enabled
    2020-10-25T20:41:00.882Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) available V4L2 devices:
        /dev/video14    bcm2835-isp-capture0
        /dev/video15    bcm2835-isp-capture1
    
    2020-10-25T20:41:00.896Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) search for usable video devices
    2020-10-25T20:41:00.901Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) test v4l device: /dev/video14
    2020-10-25T20:41:00.925Z [hyperiond V4L2:AUTO] (DEBUG) (V4L2Grabber.cpp:696:init_device()) Set resolution to width=1280 height=1280
    2020-10-25T20:41:00.928Z [hyperiond V4L2:AUTO] (DEBUG) (V4L2Grabber.cpp:735:init_device()) Pixel format=YUYV
    2020-10-25T20:41:01.011Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) found usable v4l2 device: /dev/video14 (bcm2835-isp-capture0)
    2020-10-25T20:41:01.033Z [hyperiond V4L2:AUTO] (INFO) Started
    2020-10-25T20:41:01.040Z [hyperiond V4L2:auto] (DEBUG) (GrabberWrapper.cpp:48:start()) Grabber start()
    2020-10-25T20:41:00.876Z [hyperiond BOBLIGHT] (DEBUG) (BoblightServer.cpp:28:BoblightServer()) Instance created
    2020-10-25T20:41:01.042Z [hyperiond HYPERION] (INFO) Hyperion instance 'First LED Hardware instance' has been started
    2020-10-25T20:41:00.887Z [hyperiond COMPONENTREG] (DEBUG) (ComponentRegister.cpp:36:setNewComponentState()) LED device: enabled
    2020-10-25T20:41:01.149Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:333:setCurrentTime()) Set visible priority to 0
    2020-10-25T20:41:01.152Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:538:handlPriorityChangedLedDevice()) priority[0], previousPriority[255]
    2020-10-25T20:41:01.156Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:548:handlPriorityChangedLedDevice()) new source available -> switch LED-Device on
    2020-10-25T20:41:01.222Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:90:handleSettingsUpdate()) Apply Webserver settings
    2020-10-25T20:41:01.225Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:90:handleSettingsUpdate()) Apply Webserver settings
    2020-10-25T20:41:01.229Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:108:handleSettingsUpdate()) Set document root to: :/webconfig
    2020-10-25T20:41:01.232Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:108:handleSettingsUpdate()) Set document root to: :/webconfig
    2020-10-25T20:41:01.236Z [hyperiond WEBSERVER] (INFO) Started on port 8090 name 'Hyperion Webserver'
    2020-10-25T20:41:01.347Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:174:handleSettingsUpdate()) Setup SSL certificate
    2020-10-25T20:41:01.355Z [hyperiond WEBSERVER] (DEBUG) (WebServer.cpp:190:handleSettingsUpdate()) Setup private SSL key
    2020-10-25T20:41:01.360Z [hyperiond WEBSERVER] (INFO) Started on port 8092 name 'Hyperion Webserver'
    2020-10-25T20:41:02.335Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:238:setInputImage()) Priority 0 is now active
    2020-10-25T20:41:03.447Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:238:setInputImage()) Priority 254 is now active
    2020-10-25T20:41:04.478Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:298:setCurrentTime()) Timeout clear for priority 0
    2020-10-25T20:41:04.729Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (PriorityMuxer.cpp:333:setCurrentTime()) Set visible priority to 254
    2020-10-25T20:41:04.736Z [hyperiond HYPERION] (DEBUG) (Hyperion.cpp:538:handlPriorityChangedLedDevice()) priority[254], previousPriority[0]
    2020-10-25T20:41:05.725Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (WebSocketClient.cpp:30:WebSocketClient()) New connection from ::ffff:192.168.0.224
    2020-10-25T20:41:05.739Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:81:handleInstanceSwitch()) Client '::ffff:192.168.0.224' switch to Hyperion instance 0
    2020-10-25T20:42:08.351Z [hyperiond WEBSOCKET] (DEBUG) (JsonAPI.cpp:1032:handleLoggingCommand()) log streaming activated for client ::ffff:192.168.0.224
     

    Attached Files: