1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RPi + Other Software mplayer horizontal lines

Discussion in 'Hardware Support' started by peter, 8 June 2016.

  1. peter

    peter Member

    Messages:
    108
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3
    Hi guys, why I am getting these horizontal lines in movie? (I tried usb grabber with utv007 and stk1160)

    Any idea how to remove these lines to get clean picture?
    When I pause video, picture is clean but In fast scenes I am getting this.
    (I tried my camera with yellow CVBS and I found out when I am moving fast there are these ugly lines)

    [​IMG]
     
  2. peter

    peter Member

    Messages:
    108
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3
    EDIT: When I enabled deinterlacing, it is much better. Now when fast moving with camera I have always under one line shifted picture (but after a while when it stabilizes picture everything is clear again)
    [​IMG]
     
    Last edited: 8 June 2016
  3. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,886
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    the grabbers have limited fps PAL: 720 x 576 @ 25fps and NTSC: 720 x 480 @ 30fps, this could be maybe to slow...
     
  4. peter

    peter Member

    Messages:
    108
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3
    Hmmm, I think it is not related to fps. Maybe other setting adjustment in mplayer could help... But which setting to change... (?)