1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SOLVED Unable to connect to host (OSMC, WS2812b, Pi3b+)

Discussion in 'Hardware Support' started by Timo360, 3 May 2020.

  1. Timo360

    Timo360 New Member

    Messages:
    15
    Hardware:
    RPi3
    Hello,
    I´m new to this, so I probably won´t know all the words and will probably forget some informations you would need to help me with my problems.

    I started with a Pi 3b+ and installed OSMC. The LEDs I want to use are WS2812b and I already put them onto my TV.

    First I deactivated audio and tried some tests with phyton. The Strandtest worked just fine and did what it was supposed to do. That means to me that I can controll the RGBs with my Pi.

    The next step would be installing Hyperion. I did that and in Putty it tells me: "hyperion.config.json". So it should be installed proberly. Now the struggle starts, when I send a config with Hypercon, stop and start it nothing happens.

    " sudo service hyperion status" gives me:

    * hyperion.service - Hyperion Systemd service
    Loaded: loaded (/etc/systemd/system/hyperion.service; enabled; vendor preset: enabled)
    Active: failed (Result: signal) since Sun 2020-05-03 18:25:11 CEST; 25s ago
    Process: 3722 ExecStart=/usr/bin/hyperiond /etc/hyperion/hyperion.config.json (code=killed,
    Main PID: 3722 (code=killed, signal=ABRT)
    May 03 18:25:10 osmc systemd[1]: hyperion.service: Unit entered failed state.
    May 03 18:25:10 osmc systemd[1]: hyperion.service: Failed with result 'signal'.
    May 03 18:25:11 osmc systemd[1]: hyperion.service: Service hold-off time over, scheduling res
    May 03 18:25:11 osmc systemd[1]: Stopped Hyperion Systemd service.
    May 03 18:25:11 osmc systemd[1]: hyperion.service: Start request repeated too quickly.
    May 03 18:25:11 osmc systemd[1]: Failed to start Hyperion Systemd service.
    May 03 18:25:11 osmc systemd[1]: hyperion.service: Unit entered failed state.
    May 03 18:25:11 osmc systemd[1]: hyperion.service: Failed with result 'signal'.

    Hypercon gives me at SSH Traffic "Unable to connect to host and the hole log gives me:

    ssh in: May 03 18:25:11 osmc systemd[1]: Failed to start Hyperion Systemd service.
    ssh in: May 03 18:25:11 osmc systemd[1]: hyperion.service: Unit entered failed state.
    ssh in: May 03 18:25:11 osmc systemd[1]: hyperion.service: Failed with result 'signal'.


    If you need anything, please tell me! I´m looking for help on probably 50 different pages, but nothing helped me. Im a noob, so please dont be to hard to me...
     
  2. Paulchen-Panther

    Paulchen-Panther Moderator Staff Member Developer

    Messages:
    862
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
  3. Timo360

    Timo360 New Member

    Messages:
    15
    Hardware:
    RPi3
    Jap, bin ich
     
  4. Timo360

    Timo360 New Member

    Messages:
    15
    Hardware:
    RPi3
    Nobody who can Help me?
     
  5. Paulchen-Panther

    Paulchen-Panther Moderator Staff Member Developer

    Messages:
    862
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    Starte mal Hyperion in der ssh console manuell un poste die Ausgabe.

    Code:
    /usr/bin/hyperiond /etc/hyperion/hyperion.config.json
     
  6. Timo360

    Timo360 New Member

    Messages:
    15
    Hardware:
    RPi3

    Hoffe so hast du das gemeint...
     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
  7. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,890
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    und jetzt noch einmal die config bitte
     
    • Agree Agree x 1
  8. Timo360

    Timo360 New Member

    Messages:
    15
    Hardware:
    RPi3
     

    Attached Files:

  9. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,890
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    probier mal beim v4l2

    "standard" : "no-change",
     
    • Like Like x 1
  10. Timo360

    Timo360 New Member

    Messages:
    15
    Hardware:
    RPi3
    Meinst du so wie in meinem Screenshot? Wenn ja, hat es leider immer noch nicht geklappt...
     

    Attached Files:

  11. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,890
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    und du benutzt den usb grabber auch?
     
  12. Timo360

    Timo360 New Member

    Messages:
    15
    Hardware:
    RPi3
    Yes, ich habe es jetzt geschafft Hyperion zu verbinden. Er wechselt auch vernünftig die Farben die ich ihm sende. Also schonmal ein rieeeesen Fortschritt :bigsmile:

    Jetzt kommt schon wieder das nächste Problem, das ganze läuft nur wenn ich den Externen Grabber deaktiviere und den internen nutze. Wenn ich den externen Grabber aktiviere kommt wieder "Unable to connect to host".

    Ich benutze folgenden Grabber: LINK

    Sollte laut den Rezensionen den richtigen Chip verbaut haben. Im Rasperry Pi steckt nur das Netzteil und der Grabber. Den Splitter und HDMI zu AV Konverter habe ich extern an Strom angeschlossen. Wie bekomme ich jetzt das ganze mit dem Grabber ans laufen?
     
  13. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,890
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    "xbmcAddress" : "127.0.0.1",
    probier das mal
     
  14. Timo360

    Timo360 New Member

    Messages:
    15
    Hardware:
    RPi3
    Das habe ich in Hyperion bei Kodi IP Adresse drin, damit läuft es intern schonmal, aber mit dem Grabber leider immer noch nicht...
     
  15. Timo360

    Timo360 New Member

    Messages:
    15
    Hardware:
    RPi3
    Wenn ich sudo ls -lah /dev/ eingebe listet er mir folgende Video Devices auf:

    crw-rw---- 1 root video 81, 3 May 8 11:31 video0
    crw-rw---- 1 root video 81, 4 May 8 11:31 video1
    crw-rw---- 1 root video 81, 0 May 8 11:11 video10
    crw-rw---- 1 root video 81, 1 May 8 11:11 video11
    crw-rw---- 1 root video 81, 2 May 8 11:11 video12


    Update ich die USB Devices, listet er mir mit lsusb folgendes auf:

    Bus 001 Device 007: ID 534d:0021
    Bus 001 Device 005: ID 0424:7800 Standard Microsystems Corp.
    Bus 001 Device 003: ID 0424:2514 Standard Microsystems Corp. USB 2.0 Hub
    Bus 001 Device 002: ID 0424:2514 Standard Microsystems Corp. USB 2.0 Hub
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
     
  16. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,890
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    Gibt es einen Grund wieso du nicht das neue Hyperion.NG nutzen möchtest? der kann viel besser mit diversen anderen USB grabbern umgehen..
     
  17. Timo360

    Timo360 New Member

    Messages:
    15
    Hardware:
    RPi3
    Nein hat keinen Grund, habe gedacht das es nur ein Hyperion gibt

    Soll ich das jetzige Hyperion deinstallieren und durch das .NG ersetzen? Btw, wo finde ich das?
     
  18. Timo360

    Timo360 New Member

    Messages:
    15
    Hardware:
    RPi3
    Was auch sehr merkwürdig ist, ist das die LEDs nach einem reboot vom Pi unkontrolliert zu flackern beginnen. Weder mit Hyperion, noch mit Python bekomme ich das Flackern gebändigt. Das einzige was bis jetzt geholfen hat war es die gesamte Micro SD zu formatieren und OSMC neu zu installieren und von vorne zu beginnen
     
  19. TPmodding

    TPmodding Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    1,890
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    hast du gelötet?
     
  20. Timo360

    Timo360 New Member

    Messages:
    15
    Hardware:
    RPi3
    Ja, bis zum Reboot leuchten ja auch alle perfekt